Україна готова швидко стати членом ЄС, "за дві ночі" - Кулеба

Україна готова швидко стати членом ЄС, "за дві ночі" - Кулеба

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що при готовності України та Європейського Союзу діяти швидко Україна може приєднатись до ЄС не у багаторічній віддаленій перспективі, а значно швидше.  Про це він заявив у середу під час заходу Forum 2000 у Празі. Пише "Європейська правда".

Міністр зазначив, що з семи рекомендацій Єврокомісії, необхідних для початку переговорів про вступ в ЄС, Україна повністю виконала одну та готова швидко імплементувати решту.

Повірте, ми знаємо, що на кону. Ми дуже прихильні імплементації цих рекомендацій і ставимо наступне запитання не про те, що далі, а коли далі. Я думаю, ми всі заслуговуємо на трохи оптимізму. Тому що традиційно, коли хтось говорить про європейську інтеграцію України, природньо завжди додають наступне речення: "Нуууу, на це можуть піти роки, на це може піти багато часу". А що, коли ні? Три місяці тому ніхто не вірив у те, що Україна стане країною-кандидатом. Ми чули ту саму історію: "Нуууу, це займе багато років…" Тепер ми кандидати, ми виконуємо рекомендації, - сказав Дмитро Кулеба.

Він висловив упевненість, що за готовності двох сторін процес вступу до України до ЄС може відбутися швидко.

І якщо ми готові діяти швидко, ЄС повинен діяти швидко також. Як ви сказали, можливо, членство в ЄС не відбудеться за ніч. Але воно може відбутись за дві ночі, а не за роки, - додав жартома глава МЗС.

Нагадаємо, що "ЄС повністю не заборонить в'їзд росіянам, але ускладнить його" - Сійярто.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба
Україні потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі Re: Open Zakarpattia.
Loading...
Load next