ЗСУ хочуть повернути Херсон до кінця року, — CNN

ЗСУ хочуть повернути Херсон до кінця року, — CNN
Як зазначають офіційні особи США, така ціль є амбітною, але можливою.

Через тиждень після початку контрнаступальних операцій українські війська досягають успіхів на півдні та мають мету повернути більшу частину окупованої Росією Херсонської області до кінця цього року.

Про це повідомляє CNN, передає ПравдаТУТ News.

У виданні зазначають, що минулого тижня відбулися наймасштабніші наземні наступи українців з початку вторгнення Росії. За словами високопоставленого американського чиновника, США спостерігали, як українські сили досягли певного успіху в атаці на російські лінії постачання з наміром відрізати та ізолювати окупантів, які зараз дислокуються на захід від річки Дніпро.

Прессекретар Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер зазначив, що в Херсонській області спостерігаються безперервні наступальні операції українських сил. Він також додав, що США знає про відбиття Україною деяких селищ.

За словами українських чиновників, мета полягає в тому, щоб захопити принаймні всю територію на північ чи захід від Дніпра, включаючи не лише місто Херсон, а й Нову Каховку, де знаходиться гідроелектростанція, а також канал, який постачає воду до Криму.

Водночас українські війська посилили атаки на сході України, щоб перешкодити Росії перекинути сили на південь для відбиття там українського контрнаступу.

Таким чином, за уточненням CNN, останніми днями українські сили просунулися до російських ліній постачання на південь від Харкова, звільнивши при цьому кілька сіл і міст.

Підкреслено, що нинішній наступ на півдні є широкомасштабним — понад 100 миль у ширину — щоб не дати російським підрозділам зосередитися на одній точці.

Офіційні особи США визнають, що українська мета повернути Херсон до кінця 2022 року є амбітною, але залишається можливою, якщо Україна продовжить досягати прогресу в своїх поточних операціях.

Очікується, що нинішнє просування триватиме до весни, а деякі атаки мають на меті підготувати поле бою до запланованого наступу протягом наступних кількох місяців.

Нагадаємо, в Офісі Президента закликали незаконно прибулих росіян залишити Крим.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next