Киргизстан пригрозив в'язницею своїм громадянам у рф за участь у війні проти України

Киргизстан пригрозив в'язницею своїм громадянам у рф за участь у війні проти України

Посольство Киргизстану в росії нагадало своїм співгромадянам у росії про кримінальну відповідальність за участь у бойових діях. Повідомило посольство Киргизстану в росії.

Посольство Киргизстану в росії застерігає громадян КР, які тимчасово перебувають на території рф, від участі у збройних конфліктах або військових діях на території іноземних держав, за які встановлено кримінальну відповідальність.

У разі отримання громадянами КР заклику на участь у будь-яких військових діях посольство просить негайно звертатися до дипломатичного представництва КР у рф.

Своє звернення в посольстві опублікували у зв'язку зі спрощенням у рф отримання іноземцями, які уклали контракт про проходження служби у Збройних силах рф, російського громадянства.

Згідно з кримінальним кодексом Киргизстану, за вищевказані дії киргизстанцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Подібне повідомлення раніше опублікували в Узбекистані. 

Посольство республіки Узбекистан у рф застерігає співвітчизників від створення добровольчих батальйонів та/або участі в бойових діях на території іноземних держав, за які встановлено кримінальну відповідальність.

Громадянам Узбекистану, які зважаться на "найманство", загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

У Казахстані також є на кримінальне покарання за участь громадян цієї країни у військових діях на території іноземних держав.

За статтею 172 КК РК (діяння, пов'язані з умисною неправомірною участю громадян Казахстану у збройних конфліктах або воєнних діях на території будь-яких іноземних держав за відсутності ознак найманства) передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 9 років.

Нагадаємо, що "Референдуми" на окупованих територіях України – це знущання над демократією", - Генсек Ради Європи.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next