Генпрокурор про позбавлення Медведчука громадянства: це питання знаходиться в компетенції президента України

Генпрокурор про позбавлення Медведчука громадянства: це питання знаходиться в компетенції президента України

Генеральний прокурор України Андрій Костін прокоментував можливість позбавлення народного депутата Віктора Медведчука українського громадянства. Про це він сказав під час телемарафону.

Щодо громадянства Медведчука, то це питання, яке знаходиться в компетенції президента України. Між тим, є багато зараз ідей щодо того, щоб передбачити зміни до законів про громадянство, які б надавали можливість позбавляти громадянства тих, хто зрадив нашу країну, - сказав Костін.

Він додав що, якщо народні депутати ухвалять відповідне законодавство, то це дуже спростить процедуру.

Я думаю, що переважна більшість українців вважають, що такі люди, як Медведчук та інші, не варті того, щоб залишатися громадянами України, - каже генпрокурор.

Також відповідаючи на запитання, чи не перешкоджає розгляду те, що Медведчука обміняли на українських військовополонених і тепер він перебуває не в Україні, Костін запевнив, що з цим нема жодних проблем.

Щодо Медведчука є одна справа, яка знаходиться зараз на розгляді в суді. По цій справі буде клопотання щодо застосування можливості спеціального судового розгляду - тобто судовий розгляд за відсутності обвинуваченого. Таким чином справа продовжиться, - зазначив він.

В іншій справі завершили досудове розслідування. Матеріали дали на ознайомлення підозрюваним та їхнім адвокатам. 

Нагадаємо, що "Не думаю, що він блефує": Зеленський про ядерні погрози путіна.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Після обрання запобіжного заходу: Порошенко у європейських ЗМІ розповідає про репресії в Україні Після обрання запобіжного заходу: Порошенко у європейських ЗМІ розповідає про репресії в Україні
Раніше Офіс генерального прокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу п’ятому президенту України.
Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука" Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука"
Україна офіційно зверталася до Youtube, щоб заблокувати там пул так званих "телеканалів Медведчука".
Соратники Медведчука: Зеленський затвердив санкції проти власників нового телеканалу ОПЗЖ Соратники Медведчука: Зеленський затвердив санкції проти власників нового телеканалу ОПЗЖ
Санкції передбачають заборону на користування радіочастотами, блокування активів та ведення будь-якої діяльності в Україні.
Loading...
Load next