Країни ЄС попередньо узгодили нові санкції проти росії - Reuters

Країни ЄС попередньо узгодили нові санкції проти росії - Reuters

Країни Європейського Союзу досягли попередньої домовленості про восьмий пакет санкцій блоку проти росії за ведення війни проти України, з посиланням на три дипломатичні джерела у п'ятницю. Повідомляє Reuters.

Раніше цього тижня Єврокомісія рекомендувала блоку запровадити додаткові обмеження на торгівлю та окремі чорні списки, а також рухатися до  — не ухвалити — встановлення межі цін на постачання російської нафти морем до третіх країн, переважно застрахованих європейськими компаніями, відзначає видання.

Посли 27 країн ЄС у Брюсселі обговорили цю пропозицію у п'ятницю і дали "зелене світло", а остаточне схвалення очікується наступного тижня, повідомили три джерела.

27 країн потребують одностайності для запровадження санкцій, і, якщо їхні розбіжності виявляться надто складними для подолання, справу буде передано на рівень лідерів країн блоку, які збираються в Празі 6-7 жовтня, повідомили джерела.

Видання зазначає, що Угорщина є найзапеклішим критиком санкцій проти росії в ЄС, до яких підштовхнула нова ескалація москви у семимісячній війні: військова мобілізація, ядерні загрози та перехід до формальної анексії окупованих територій України.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Лідери ЄС заявили, що білорусь разом із росією несе повну відповідальність за агресивну війну проти України Лідери ЄС заявили, що білорусь разом із росією несе повну відповідальність за агресивну війну проти України
З території Білорусі систематично завдають ракетних ударів по військових та цивільних об'єктах в Україні.
Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба
Водночас Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Loading...
Load next