Цього року Україна планує почати повноцінні переговори щодо членства в ЄС – Стефанчук

Цього року Україна планує почати повноцінні переговори щодо членства в ЄС – Стефанчук

До кінця 2022 року Україна планує перейти до повноцінних переговорів щодо членства в Європейському Союзі. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час зустрічі із делегацією голів парламентських комітетів у європейських справах держав-членів ЄС та першого віцепрезидента європейського парламенту Отмара Караса.

В наших планах до кінця цього року виконати всі сім вимог Європейської комісії і перейти до повноцінних перемовин щодо подальшого членства України в ЄС, – сказав Стефанчук.

Голова ВР розповів європейським колегам, що вже зроблено для здобуття членства в ЄС: здійснено кроки для адаптації українського законодавства до європейського, переформатовано діяльність парламенту для секторального забезпечення відповідності євроінтеграційним перспективам, налагоджено співпрацю із європейськими інституціями.

Стефанчук також виділив те, чого України потребує вже сьогодні: військова допомога, посилення санкційного тиску на рф, енергетична безпека, фінансова підтримка України у поступовому відновленні.

Нагадаємо, що "Рф може вдарити по центрах постачання західної зброї Україні в Польщі — їхніх аеропортах", — американський сенатор Марко Рубіо.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
"Нетверезий слуга народу": у Верховній Раді розгорівся алкогольний сканадал
У Верховній Раді розгорівся "алкогольний скандал" між Петром Петром Порошенком та одним із депутатів "Слуги народу" - Сергієм Швецем.
Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба
Україні потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі Re: Open Zakarpattia.
Loading...
Load next