Лукашенко вперше визнав участь білорусі у війні в Україні, «але ми нікого не вбиваємо» (відео)

Лукашенко вперше визнав участь білорусі у війні в Україні, «але ми нікого не вбиваємо» (відео)

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко вперше підтвердив участь білорусі у війні в Україні. Про це він заявив 4 жовтня на нараді з питань військової безпеки. Повідомляє «Белта».

Що стосується нашої участі у «спеціальній військовій операції» в Україні, ми беремо участь там. Ми цього не приховуємо. Але ми нікого не вбиваємо.

Ми нікуди не посилаємо своїх військових. Ми не порушуємо своїх зобовʼязань. Наша участь у тому, щоб не допустити поширення цього конфлікту на територію білорусі, по-перше.

По-друге, не допустити завдання удару по білорусі під прикриттям «спеціальної військової операції» з боку Польщі, Литви та Латвії. Як я говорив, у спину росіянам стріляти ніхто не буде з території білорусі. Ось наша участь, — заявив лукашенко.

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну білорусь була плацдармом для російської армії. Саме з території білорусі 24 лютого армія рф вторглась у Київську область, з білоруських аеродромів злітають бойові літаки і з її території запускають ракети.

Нагадаємо, що Путін намагається перекласти провину за провали армії рф на Харківщині – ISW.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Лукашенко заявив, що провів в Україні спецоперацію "зі звільнення білорусів" Лукашенко заявив, що провів в Україні спецоперацію "зі звільнення білорусів"
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час засідання ради нацбезпеки заявив про успішну спеціальну операцію "зі звільнення білорусів" з території України.
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
Loading...
Load next