Зеленська отримала Премію лицаря свободи, присуджену народу України за протистояння російській агресії – пресслужба президента

Зеленська отримала Премію лицаря свободи, присуджену народу України за протистояння російській агресії – пресслужба президента
Цю нагороду вручає польський Фонд Казимира Пуласького видатним діячам, які сприяли популяризації цінностей генерала Пуласького, а саме свободи, справедливості та демократії. Цього року організатори нагородили український народ, який протистоїть російській агресії.

Перша леді України Олена Зеленська під час Варшавського безпекового форуму в Польщі отримала Премію лицаря свободи, присуджену народу України за протистояння російській агресії. Повідомляє пресслужба глави держави. Повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зеленська подякувала колезі за незмінну позицію Польщі в підтримці України, а також за особисте сприяння в лікуванні українських дітей у медичних закладах Польщі та інших країн.

Як повідомляється, перші леді обговорили новий формат співпраці двох країн у галузі медицини – обмін досвідом між українськими та польськими лікарями у сфері надання допомоги пацієнтам із важкими опіковими травмами. Зокрема, за словами Зеленської, 40 українських лікарів і реабілітологів, які безпосередньо працюють із пацієнтами з важкими опіковими травмами, готові взяти участь у проєкті, що передбачає обмін досвідом із польськими колегами.

Перша леді України також завітала до Інституту охорони здоров'я дітей у Варшаві, де на лікуванні перебувають евакуйовані українські діти. Наразі в інституті на лікуванні перебуває 11 дітей з України, наймолодшому хлопчику лише чотири роки.

Крім того, під час візиту до Польщі Олена Зеленська виступила на щорічному Варшавському безпековому форумі.

Я хотіла б закликати всіх присутніх не боятися ризикувати стати на правильний бік – так, як це робить Польща. Адже, як я вже казала, це війна цінностей. Не можна, щоб Росія створила прецедент, щоб агресія стала мовою розв’язання питань у світі. Не можна, щоб ракети, які падають на житлові будинки, стали прийнятним для всіх аргументом. Не можна, щоб ядерний шантаж став нашим звичним життям, - наголосила вона.

Перша леді також зустрілася з українськими тимчасовими переселенцями в Польщі, представниками української громади в цій країні та відвідала український навчальний заклад у Варшаві – школу "Материнка" ім. Дмитра Павличка. Школа створена Фондом "Український освітній центр" у 2017 році, працює за програмами українського МОН. З початком російської агресії школа працевлаштувала 60 українських педагогів. Тут здобувають освіту понад 1000 учнів.

Варшавський безпековий форум (Warsaw Security Forum) – щорічна міжнародна конференція, яку в 2014 році заснував Фонд Казимира Пуласького. ВБФ є платформою для обміну думками між найвищими представниками урядів, міжнародних інституцій, промисловості, аналітичних центрів, а також експертів у галузі політики та оборони.

Нагадаємо, що Зеленський знову зібрав Ставку: у фокусі - звільнення територій та протидія новим видам зброї з арсеналу рф.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський прубув до Польщі з робочим візитом Зеленський прубув до Польщі з робочим візитом
Президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Польщі, де проведе зустріч із польським президентом Анджеєм Дудою, а також з лідерами інших країн.
У Варшаві підтвердили візит: 3 травня Зеленський відвідає Польщу У Варшаві підтвердили візит: 3 травня Зеленський відвідає Польщу
Президент України, 3 травня візьме участь у святкуванні 230-річчя прийняття першої конституції Польщі та проведе переговори з польським президентом Анджеєм Дудою.
Глава МЗС Польщі терміново відвідає Україну Глава МЗС Польщі терміново відвідає Україну
Міністр закордонних справ Республіки Польща Збігнєв Рау 8 квітня прибуде Україну з робочим візитом.
Loading...
Load next