НАТО розпочинає навчання з ядерного стримування

НАТО розпочинає навчання з ядерного стримування

Відсьогодні, 17 жовтня, військово-повітряні сили НАТО відпрацьовуватимуть можливості ядерного стримування із залученням десятків літаків над північно-західною Європою. Навчання триватимуть до 30 жовтня. Про це повідомляється на сайті НАТО.

У навчаннях «Steadfast Noon» беруть участь 14 країн і до 60 літаків різних типів, включаючи винищувачі четвертого і п'ятого поколінь, а також літаки-розвідники і літаки-заправники. Як і в попередні роки, візьмуть участь дальні бомбардувальники B-52 США. Цього року вони літатимуть з авіабази Майнот у Північній Дакоті, - ідеться у повідомленні.

Тренувальні польоти проходитимуть над Бельгією, яка приймає навчання, а також над Північним морем і Сполученим Королівством. Бойова зброя не використовується.

Ці навчання допомагають гарантувати, що ядерне стримування Альянсу залишається безпечним, захищеним і ефективним, - наголосила речник НАТО Оана Лунгеску.

Так, у новій Стратегічній концепції НАТО, ухваленій лідерами Альянсу на Мадридському саміті в червні, чітко зазначено, що «фундаментальною метою ядерного потенціалу НАТО є збереження миру, запобігання примусу та стримування агресії».

У ньому наголошується, що «поки існує ядерна зброя, НАТО залишатиметься ядерним альянсом. Метою НАТО є безпечніший світ для всіх; ми прагнемо створити середовище безпеки для світу без ядерної зброї».

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
У Національному університеті оборони презентували освітній курс L-5 У Національному університеті оборони презентували освітній курс L-5
Робоче засідання щодо шляхів реалізації курсу професійної військової освіти L-5 відбулось у стінах Національного університету оборони України імені Івана Черняховського за участю експертів НАТО.
Loading...
Load next