НАТО розгортає в Румунії розвідувальні літаки AWACS

НАТО розгортає в Румунії розвідувальні літаки AWACS

НАТО готує розгортання літаків дальнього радіолокаційного стеження AWACS в Румунії. Планується, що вони прибудуть 17 січня і будуть підтримувати посилену присутність Альянсу в регіоні та стежити за російською військовою активністю. Повідомляє сайт Альянсу.

Оскільки незаконна війна росії в Україні продовжує загрожувати миру та безпеці в Європі, не повинно бути жодних сумнівів щодо рішучості НАТО захищати кожен дюйм території Альянсу. AWACS може виявляти літаки за сотні кілометрів, що робить їх ключовим засобом для стримування та оборони НАТО. Я дякую Румунії за розміщення літаків, - заявила речник НАТО Оана Лунгеску.

У відповідь на російську агресію в Україні НАТО збільшило свою повітряну присутність у Східній Європі додатковими винищувачами, літаками спостереження та танкерами. З лютого 2022 року системи AWACS здійснюють регулярне патрулювання над Східною Європою та регіоном Балтійського моря для відстеження російських військових літаків поблизу кордонів Альянсу.

Найближчими днями AWACS розпочне розвідувальні польоти виключно над територією Альянсу. Планується, що місія триватиме кілька тижнів, також на базу ВПС Румунії в Отопені поблизу Бухареста прибудуть близько 180 військовослужбовців для підтримки літаків.

Зазначається, що літаки належать до флоту з 14 літаків спостереження НАТО, які зазвичай базуються в Гайленкірхені, Німеччина.

Нагадаємо, що Рада позбавила мандатів Медведчука, Козака, Деркача, Кузьміна - нардепи.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У МЗС запропонували посилити співпрацю ВМС країн НАТО та України в Чорному морі У МЗС запропонували посилити співпрацю ВМС країн НАТО та України в Чорному морі
У МЗС запропонували оцінити можливості посилення співпраці військово-морських сил країн-членів НАТО та України в басейні Чорного моря
Росія вимагає виведення сил НАТО з Болгарії та Румунії у своїх "гарантіях безпеки" Росія вимагає виведення сил НАТО з Болгарії та Румунії у своїх "гарантіях безпеки"
Росія та Захід зайняли безкомпромісну позицію під час переговорів минулого тижня, щоб обговорити напруженість навколо України. У той час, як Москва вимагала зупинити розширення НАТО, Вашингтон та його союзники категорично відкинули такі вимоги.
Loading...
Load next