Посли ЄС затвердили санкції проти Ірану за удари "Шахедами" по Україні – ЗМІ

Посли ЄС затвердили санкції проти Ірану за удари "Шахедами" по Україні – ЗМІ

Посли країн-членів Європейського Cоюзу у середу схвалили санкції проти Ірану за його залучення до війни, яку проти України веде росія. Про це стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна" від європейського дипломата.

Далі рішення буде затверджено за письмовою процедурою з подальшою публікацією у четвер.

Санкції були схвалені стосовно трьох осіб та компанії-виробника дронів, - сказав він.

Відповідно до документа, що є у розпорядженні агентства, під санкції потрапили: Shahed Aviation Industries - компанія, відповідальна за проєктування та розробку іранського БПЛА "Шахед". 

Секретна серія дронів була поставлена ​​Російської Федерації і використовується в агресивній війні проти України. Отже, Shahed Aviation Industries відповідає за підтримку уряду Російської Федерації, винної в анексії Криму та дестабілізації України, - йдеться у документі.

У список також увійшли начальник штабу Збройних сил Ірану генерал-майор Мохаммад Хоссейн Багері, командувач Аерокосмічного корпусу гвардії ісламської революції Саєд Агаджані та Ходжатола Гореїші, який відповідає за логістику в іранському міністерстві оборони.

Нагадаємо, що ЄС підготував нові санкції проти Ірану за постачання зброї росії – ЗМІ.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Лідери ЄС заявили, що білорусь разом із росією несе повну відповідальність за агресивну війну проти України Лідери ЄС заявили, що білорусь разом із росією несе повну відповідальність за агресивну війну проти України
З території Білорусі систематично завдають ракетних ударів по військових та цивільних об'єктах в Україні.
Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба
Водночас Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Loading...
Load next