шойгу почав розповідати про "брудну бомбу" України: реакція наших політиків

шойгу почав розповідати про "брудну бомбу" України: реакція наших політиків

У рф заговорили про "брудну бомбу" України. Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав заяви абсурдними та брехливими.

Як повідомили у міноборони рф, 23 жовтня відбулися телефонні переговори міністра оборони рф сергія шойгу та міністра оборони Великої Британії Бена Уоллеса.

Обговорено ситуацію в Україні... Шойгу довів до британського колеги занепокоєння можливими провокаціями з боку України із застосуванням "брудної бомби", - йдеться у повідомленні.

У МЗС України доволі різко відреагували на заяви рф, назвавши їх брехнею та абсурдом, а також натякнули, що росія часто звинувачує інших у тому, що планує сама.

Брехня росії про нібито плани України застосувати "брудну бомбу" настільки ж абсурдна, наскільки небезпечна. По-перше, Україна є відданою стороною ДНЯЗ: ми не маємо жодних "брудних бомб" і не плануємо їх мати. По-друге, росіяни часто звинувачують інших у тому, що планують самі, - написав глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Президент України Володимир Зеленський потролив міністра оборони рф і його "телефонну карусель",  а також, відповідаючи на заяви про "брудну бомбу" України, наголосив, що всі "розуміють, хто є джерелом усього брудного". Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

Коли сьогодні російський міністр оборони влаштовує телефонну карусель і обдзвонює іноземних міністрів із розповідями про так звану брудну ядерну бомбу, усі все добре розуміють. Розуміють, хто є джерелом усього брудного, що тільки можна уявити в цій війні, - зазначив Зеленський.

За його словами, усюди, куди росія принесла смерть і деградацію, ми повертаємо нормальне життя. Саме це – про українців. Там, де Україна, – ніколи не знищується життя.

...там, куди приходить росія, вона всюди залишає по собі масові могили, катівні, зруйновані міста й села, заміновану землю, знищену інфраструктуру і природні катастрофи. І якщо хтось і може застосувати ядерну зброю у нашій частині Європи, то це лише один субʼєкт – і цей субʼєкт як раз і наказав товаришу шойгу кудись там телефонувати, - зазначив Зеленський.

Президент вважає, що "зараз світ повинен максимально жорстко відреагувати".

Якщо росія підготувала чергове підняття ставок і черговий ескалаційний крок – вона вже зараз, превентивно і до будь-якого нового свого "бруду", має побачити, що світ це не проковтне, - резюмував Зеленський.

Нагадаємо, що "Європа продовжує бути об'єднаною у підтримці України" - Шольц.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next