"Повернення українського прапора в Крим означатиме і прихід Євросоюзу" – Зеленський

"Повернення українського прапора в Крим означатиме і прихід Євросоюзу" – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що повернення українського прапора в тимчасово окупований Крим означатиме прихід на півострів Європейського Союзу. Стало відомо під час першого парламентського саміту Кримської платформи.

Реінтегрувати Крим буде нелегко – після років такої окупації. Але завдяки нашій співпраці ми і це зможемо забезпечити. Ми змінимо ситуацію повністю. Повернення українського прапора в Крим – це повернення звичної для всіх європейців нормальності. Того, що є в кожній із ваших країн. Безпекової нормальності, економічної, правової, соціальної, культурної. Повернення українського прапора – це прихід на півострів Європейського Союзу. У повному сенсі цих слів. Усіх рівнів нашої інтеграції: торговельної – це величезний ринок, інвестиційної – це колосальні можливості для розвитку, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що усього цього зараз у Криму просто немає. І не може бути – росія позбавила український півострів ринків і розвитку.

Повернення українського прапора – це захист прав людини, це свобода для всіх людей у Криму, для всіх спільнот – етнічних чи релігійних. Це можливість вільно говорити те, що ти думаєш, і поширювати правду про те, що відбувається. Це є всюди на нашому континенті – від Атлантики до Харківщини. І це буде в Криму. Ми вже наближаємось – щоденно, – додав президент. 

Нагадаємо, що Генсек НАТО: твердження росії про українську "брудну бомбу" абсурдні.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський побував на передовій ЗСУ, яка межує з окупованим Кримом Зеленський побував на передовій ЗСУ, яка межує з окупованим Кримом
Володимир Зеленський прибув з робочим візитом у Херсонську область, яка межує із територією окупованого Криму. Військові ЗСУ показали президенту свою систему укріплень та доповіли про обстановку.
Зеленський доручив скликати засідання РНБО після поїздки до адмінмежі з окупованим Кримом Зеленський доручив скликати засідання РНБО після поїздки до адмінмежі з окупованим Кримом
Президент України доручив секретареві РНБО Олексію Данілову найближчим часом скликати нове засідання Ради національної безпеки і оборони щодо безпекової ситуації на адмінмежі з окупованим Кримом та інших південних й східних областей.
Латвія юридично зобов'язалася підтримати вступ України в ЄС Латвія юридично зобов'язалася підтримати вступ України в ЄС
Президенти Володимир Зеленський та Егілс Левітс підписали декларацію щодо європейської перспективи України.
Loading...
Load next