ЄС готовий направити в Україну слідчих для документування воєнних злочинів РФ

ЄС готовий направити в Україну слідчих для документування воєнних злочинів РФ
Ці зусилля має підтримати Агенція Європейського Союзу зі співпраці правоохоронних органів (Європол) та Агенція Євросоюзу зі співробітництва у галузі кримінального правосуддя (Євроюст).

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявляє про готовність Європейського Союзу направити в Україну слідчих для документування воєнних злочинів окупаційних військ Російської Федерації. Повідомила президент ЄС у мікроблозі Twitter. 

Я поговорила з президентом України Володимиром Зеленським про звірячі вбивства цивільних у Бучі та в інших місцях України. ЄС готовий надіслати Спільні розслідувальні групи для документування воєнних злочинів у координації з українським генеральним прокурором", - наголосила фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що Європол та Євроюст підтримають це.

Нагадаємо, що Радбез ООН не збиратиметься 4 квітня на позапланове засідання, як того вимагала Росія — Reuters.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі
Бутусов вважає, що його запросили на пресмарафон заради дискредитації
"Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія "Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія
Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот.
Loading...
Load next