Розбудова ППО в Україні має стати одним з елементів гарантій безпеки - ОП

Розбудова ППО в Україні має стати одним з елементів гарантій безпеки - ОП

Розбудова ефективної системи протиповітряної оборони в Україні має стати одним з елементів гарантій безпеки. Про це йшлося під час телефонних переговорів керівника Офісу Президента Андрія Єрмака з радниками лідерів США, Великої Британії та Франції з питань національної безпеки.

Повідомляється, що Єрмак провів телефонні переговори з радником Президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном, радником Прем’єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки Тімоті Барроу та дипломатичним радником Президента Франції Еммануелем Бонном.

Голова ОП поінформував співрозмовників про ситуацію на передовій, а також про посилення обстрілів росією українських міст та об’єктів критичної інфраструктури із застосуванням ракет та іранських дронів-камікадзе.

У цьому контексті наголошено на нагальній потребі у невідкладному отриманні від держав-партнерів достатньої кількості засобів протиповітряної оборони, щоб мати змогу ефективно протидіяти російському ракетному терору. Було висловлено думку, що розбудова ефективної системи ППО в Україні має стати одним з елементів гарантій безпеки, – йдеться в повідомленні.

Співрозмовники окремо обговорили блок питань, пов’язаних із виробленням гарантій безпеки для України, у розвиток позиційного документа, що його підготувала Міжнародна експертна група Єрмака-Расмуссена.

Під час переговорів відбувся ґрунтовний обмін думками щодо останніх провокативних заяв російської сторони про нібито наміри України застосувати «брудну бомбу». Було наголошено на абсолютній безпідставності таких звинувачень, а також на тому, що вони є частиною кампанії з дезінформації, яку проводить путінська росія проти нашої держави.

Єрмак розповів про заходи з реагування на такі закиди кремля. Представників США, Великої Британії та Франції було поінформовано про готовність прийняти делегацію експертів МАГАТЕ, які зможуть пересвідчитись у безпідставності російських звинувачень. Співрозмовники високо відзначили зусилля України щодо залучення Агентства до розв’язання цієї ситуації.

Учасники переговорів погодилися з думкою про те, що демократичний світ має зробити все можливе, щоб не допустити використання росією ядерної зброї або «брудної бомби» проти нашої держави, – інформують в Офісі Президента.

Нагадаємо, що "Поки не пізно, йдіть з України": Данілов відреагував на заклики кадирова нищити українські міста.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд під час якої обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до США.
США підтримали надання Україні Плану дій щодо вступу у НАТО, - Єрмак США підтримали надання Україні Плану дій щодо вступу у НАТО, - Єрмак
Під час сьогоднішньої зустрічі держсекретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена та президента України Володимира Зеленського американська сторона повністю підтримала отримання Україною Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.
Loading...
Load next