В ЄС відреагували на виступ путіна на Валдайському форумі

В ЄС відреагували на виступ путіна на Валдайському форумі

У Європейському Союзі відреагували на виступ російського диктатора володимира путіна на Валдайському форумі, назвавши його промову "орвелівською". Про це заявила речниця Європейської служби зовнішніх справ Набіла Массралі під час брифінгу в Європейській Комісії.

Для мене промова президента путіна є ніякою іншою, як орвелівською. У цій промові путіна хибне є вірним, вірне - хибним, правда є неправдою, а неправда - правдою. Дозвольте мені нагадати деякі факти. Фактом є те, що це росія веде незаконну та неспровоковану агресивну війну проти України. Фактом є те, що це російські війська стоять за серйозними звірствами та воєнними злочинами проти цивільного населення в Україні, жінок і дітей. Це факт, що це росія кричуще порушує міжнародне законодавство і Хартію ООН, - сказала вона.

Речниця вкотре наголосила, що дії росії загрожують миру й безпеці не лише у Європі, розв'язана війна "створила відчутні наслідки для всього світу".

Щодо заяви про начебто наміри України використати "брудну бомбу", вона нагадала, що росія неодноразово вдавалась до необґрунтованих звинувачень, щоб прикрити власні вчинки, наприклад, розповідала про "розробку" Україною біологічної зброї, намагаючись виправдати повномасштабне вторгнення.

Факт полягає у тому, що якби не росія, то не було б цієї війни. Фактом є те, що, росія може завершити цю війну хоч сьогодні, якщо виведе усі свої сили й військове обладнання з усієї території України у межах її міжнародно визнаних кордонів, - наголосила Массралі.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк
Росія продовжує погрожувати світові ядерною зброєю та все ж може завдати нею удару. Проте, найімовірніше, не по Україні, а по Польщі.
Loading...
Load next