Швеція планує надати Україні більш сучасне озброєння

Швеція планує надати Україні більш сучасне озброєння

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон в інтерв'ю Dagens Nyheter заявив, що його країна планує надати Україні більш сучасну зброю як ілюстрацію своєї нової оборонної політики.

Парламент Швеції загалом, схвалив дедалі більше поставок зброї в Україну. Поки що це була переважно протитанкова та роботизована зброя. У четвер уряд отримав секретний документ від органів оборони про те, яким важким озброєнням може розпоряджатися Швеція. Моя перша двостороння зустріч була з міністром оборони України Олексієм Резніковим. Наприклад, Україна вимагає більш досконалих систем ППО, - сказав Йонсон.

Він припустив, що Стокгольм може надати Україні систему ППО "RBS 70", яка більше не використовується в Збройних силах Швеції. Йонсон додав, що оскільки росія посилює свою війну, важливо надати Україні вдосконалені системи озброєння, а також важку зброю.

За словами міністра, у списку, який надала Україна, також є шведська самохідна гармата на колесах Archer від Bofors. Він додав, що про список зброї, яку Швеція зможе передати Києву, а також можливості навчання та внески до різних фондів міністерство зможе повідомити після того, як ознайомиться з документами, наданими Збройними силами країни.

Нагадаємо, що "Відновлювати інфраструктуру після обстрілів Україні допомагають вже 12 країн", - Кулеба.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Конгрес США підтримує надання Україні летального озброєння Конгрес США підтримує надання Україні летального озброєння
Обидві партії Конгресу Сполучених Штатів підтримують Україну в питанні надання додаткової оборонної допомоги, в тому числі й летальної зброї.
90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США 90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США
Раніше країни Балтії також погодилися допомогти зброєю Україні.
"Чому Берлін постачає зброю Єгипту, але не Україні?": лідер німецьких "Зелених" розкритикував уряд Німеччини "Чому Берлін постачає зброю Єгипту, але не Україні?": лідер німецьких "Зелених" розкритикував уряд Німеччини
Співголова німецької партії "Зелених" Роберт Габек розкритикував німецький уряд за те, що він більше дбає про посилення безпеки Єгипту, а не України.
Loading...
Load next