Зеленський найближчими тижнями ухвалить рішення щодо дипломатичних відносин з Іраном – спецпредставник України

Зеленський найближчими тижнями ухвалить рішення щодо дипломатичних відносин з Іраном – спецпредставник України

Президент Володимир Зеленський найближчими тижнями ухвалить остаточне рішення, розривати чи ні дипломатичні відносини з Іраном. Про це в інтерв'ю ZN.UA сказав спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх.

Київ налаштований рішуче і серйозно реагувати на поставки Іраном дронів для російської армії, тому що йдеться про нашу національну безпеку, про участь третьої країни на боці росії в агресії проти України. І розрив дипломатичних відносин з Іраном стоїть на порядку денному. Про це іранська сторона офіційно повідомлена, і вона намагається всіляко уникнути того, щоби це відбулося. Остаточне рішення щодо розриву або нерозриву дипломатичних відносин буде прийняте президентом найближчими тижнями, – повідомив Субх.

Він зазначив, що Іран є дуже важливим торговельно-економічним партнером для України: торік товарообіг із цією країною становив понад 700 млн доларів. Але незважаючи на це, для України неприйнятно, що Іран обрав союз із росією – Україна не жертвуватиме національною безпекою лише заради торговельних відносин.

Доки Іран не відмовиться від своїх союзницьких відносин із росією, так, як раніше, у відносинах Києва з Тегераном не буде. Тому не можу виключати, що наступним кроком після розриву дипломатичних відносин будуть економічні санкції з боку України, – додав спецпредставник.

Нагадаємо, що Україна буде пріоритетом під час головування Японії у G7 – МЗС.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Вітренко заявив, що Путін використовує газ як геополітичну зброю проти України Вітренко заявив, що Путін використовує газ як геополітичну зброю проти України
Контракт із російським "Газпромом" на транзит газу українською ГТС спливає у 2024.
"Небезпечна спадщина каденції Порошенка": в ОП прокоментували дані британської розвідки про плани РФ на Мураєва "Небезпечна спадщина каденції Порошенка": в ОП прокоментували дані британської розвідки про плани РФ на Мураєва
Михайло Подоляк називає "відверто дивними" коментарі самого Євгена Мураєва про російські санкції проти нього.
Loading...
Load next