Деякі санкції проти росії можуть діяти і після завершення війни - США

Деякі санкції проти росії можуть діяти і після завершення війни - США

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що деякі санкції щодо росії можуть залишатися в силі навіть після будь-якої можливої ​​мирної угоди з Україною. Про це вона сказала виданню The Wall Street Journal.

Єллен сказала, що будь-яка можлива мирна угода включатиме перегляд санкцій, накладених США та їхніми союзниками на російську економіку.

З боку росії дійсно не було жодних спроб розпочати переговори з Україною на якихось умовах, прийнятних для України. Я вважаю, що в контексті якоїсь мирної угоди коригування санкцій можливе і може бути доречним. Зважаючи на те, що сталося, ми, ймовірно, вважали б, що, ймовірно, деякі санкції мають залишитися в силі, - сказала вона.

США та їхні союзники прагнули послабити військовий потенціал росії, перекривши їй доступ до передових західних технологій і натиснувши на її фінансову систему. 

Тим не менш, цього року росія отримала величезні доходи від продажу енергоносіїв, і Єллен очолила зусилля "Групи семи" для встановлення верхньої межі цін на російську нафту у відповідь.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Звернення Байдена: пакет санкцій проти Росії, зупинка Північного потоку-2 та додаткові війська НАТО — головні тези Звернення Байдена: пакет санкцій проти Росії, зупинка Північного потоку-2 та додаткові війська НАТО — головні тези
За словами Байдена, США продовжить надавати військову допомогу Україні, а також розмістить додаткові війська в Литві та Латвії. США буде захищати кожен клаптик землі країн НАТО
Росія зрозуміла посил про санкції у разі вторгнення в Україну, — Шольц Росія зрозуміла посил про санкції у разі вторгнення в Україну, — Шольц
У президента США Джо Байдена не вважають за потрібне негайно вводити санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".
Loading...
Load next