Звернення Байдена: пакет санкцій проти Росії, зупинка Північного потоку-2 та додаткові війська НАТО — головні тези

Звернення Байдена: пакет санкцій проти Росії, зупинка Північного потоку-2 та додаткові війська НАТО — головні тези
За словами Байдена, США продовжить надавати військову допомогу Україні, а також розмістить додаткові війська в Литві та Латвії. США буде захищати кожен клаптик землі країн НАТО

Звернення почалось орієнтовно по 21:00 за Києвом. Президент США виступав через ситуацію в Україні вже 18 лютого й заявляв, що має підстави вважати, що Володимир Путін вже схвалив рішення напасти на Україну.

Джо Баден заявив, що Володимир Путін 21 лютого визнав два регіони України як незалежні. Він заявив, що нібито це суверенні території.

Вони наголосили, що Росія просто відрізає собі частину України. Він (мовиться про Володимира Путіна) наголосив про розміщення російських сил і зараз він каже, що ці російські сили ще глибше будуть заходити в ці території, — заявив Байден.

Також очільник США пояснив, що Путін намагається обгрунтувати захоплення нових територій. Ба більш, Джо Байден заявив: "Він готує підгрунтя, щоб просунутися значно далі".

Президент США пригадав, що Путін попросив дозволу в своєї Думи на вторгнення в Україну.

Також Байден прокоментував обурливе рішення Росії про визнання бойовиків на Донбасі. Він рішуче засудив дії Володимира Путіна.

Як наголосив Байден, своїм рішенням про визнання псевдореспублік на Донбасі у Кремлі фактично оголосили, "що просто відрізають собі частину України". Політик застеріг, що Росія офіційно заявила про розміщення своїх військ на окупованих територіях. Держава-агресор готова просуватися вглиб, попередив він.

Путін намагається обґрунтувати для себе захоплення нових територій. Я знаю, що він готує підґрунтя для того, щоб просунутися далі, — додав президент США.

Байден зазначив, що очільник Кремля фактично просив дозволу в Думи на вторгення в Україну. У відповідь Вашингтон негайно запровадить антиросійські обмеження. "Ми готові йти далі з цими санкціями", — підкреслив американський політик.

Джо Байден заявив, що Сполучені Штати запровадили нові потужні санкції проти Росії. За його словами, обмеження тісно скоординовані зі союзниками та партнерами.

Зокрема, обмеження застосують проти російських еліт. Санкції набудуть чинності з 23 лютого.

Крім представників російських еліт, обмеження накладуть і на їхні родини. Вони причетні до корупції.

Вони беруть участь у корупційній політиці, мусять страждати також, — наголосив Байден.

Список підсанкційних осіб політик не оголосив. Ймовірно, його оприлюднять згодом.

Глава Білого дому зазначив, що весь "біль" від них відчує економіка Росії, а не США.

Я буду докладати всіх зусиль, щоб біль від санкцій відчула саме російська економіка, а не ми. Я буду захищати енергопостачання від будь-яких зривів. Ми будемо координуватися з виробниками енергоресурсів та споживачами. Ми забезпечимо стабільність світового енергопостачання, — запевнив Байден.

Політик також хоче обмежити вплив російського "Газпрому" на США, зокрема мовиться про зростання цін.

Своєю чергою Джо Байден заявив, що США продовжать підтримувати Україну на тлі загроз зі сторони Росії. З Вашингтона у Київ і надалі доставлятимуть військову допомогу.

Сполучені Штати продовжать надавати оборонну допомогу Україні, — запевнив Байден.

Він додав, що Вашингтон також зміцнюватиме позиції союзників по НАТО. Якщо Росія не виведе своїх бійців з Білорусі, то війська в Європі зміцнюватимуть сили в Естонії, Латвії та Литві.

Джо Байден заявив, що біля українських кордонів Росія зосередила 150 тисяч військових. Розташовуються вони з різних боків.

На думку Вашингтона, Росія готується йти далі та розпочати масштабну атаку проти України. Щоправда, Байден сподівається, що таке все ж не відбудеться.

Але все ще 150 тисяч російських військових зібрано поблизу кордонів України. Зокрема, на півночі Білорусі є російські війська, готові у будь-який момент атакувати, — зауважив президент США.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

 

 

Читайте також
Росія зрозуміла посил про санкції у разі вторгнення в Україну, — Шольц Росія зрозуміла посил про санкції у разі вторгнення в Україну, — Шольц
У президента США Джо Байдена не вважають за потрібне негайно вводити санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".
"Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях "Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях
Саакашвілі порекомендував Конгресу США ввести санкції щодо порушників прав людини в республіці.
Loading...
Load next