Cалліван про рішення Путіна не їхати на саміт G20: "говорить саме за себе"

Cалліван про рішення Путіна не їхати на саміт G20: "говорить саме за себе"

Радник з нацбезпеки США Джейк Салліван сказав, що рішення президента Росії Владіміра Путіна не їхати на саміт Групи двадцяти "говорить саме за себе". Повідомляє "Голос Америки", про він сказав у спілкуванні з пресою.

Президент Путін прийняв рішення зі своїх причин, під тиском, під яким він опинився. Президент Байден перебуває або незабаром прибуде на Балі. Він там буде. Сполучені Штати будуть там, щоб зайняти міцну позицію, щоб допомогти досягти позитивного порядку денного G-20. І ми вважаємо, що у контрасті (з Путіним) перебування президента Байдена там демонструє, що він готовий засукати рукави та допомогти вирішувати проблеми. Відсутність там президента Путіна говорить само за себе. І мені нема чого додати до цього, - зазначив Салліван.

За його словами, Байден розглядає саміт як нагоду обговорити з лідерами країн шляхи подолання глобальних викликів, створених війною росії проти України.   

Джейк Салліван також супроводжуватиме президента США Джо Байдена на саміт що розпочнеться на індонезійському острові Балі 15 листопада. 

Нагадаємо, що Зеленський про саміт G20: ми дамо відповіді на багато питань, які звучать зараз.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Після доповіді Данілова: Зеленський скликає засідання РНБО Після доповіді Данілова: Зеленський скликає засідання РНБО
Сьогодні Зеленський, виступаючи на колегії Служби безпеки України, згадав про санкції, застосовані за рішенням РНБО, та подякував СБУ "за важливу інформацію та пропозиції для засідань РНБО".
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next