На 100% ніхто не знає, що сталося: Зеленський висловився щодо ракети у Польщі та анонсував допуск України до розслідування

На 100% ніхто не знає, що сталося: Зеленський висловився щодо ракети у Польщі та анонсував допуск України до розслідування

Українських фахівців допустять до розслідування обставин падіння ракети у польському Пшеводуві, що неподалік від кордону України. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час участі у Bloomberg New Economy Forum. Пише Bloomberg.

Учора ми наполягали, щоб нас долучили до створеної слідчої комісії, і вже пізно ввечері ми отримали підтвердження, що наші фахівці вирушать на місце і братимуть участь у розслідуванні, - сказав Зеленський.

Зеленський подякував за підтримку України із системами ППО і зазначив, що це не перший випадок, коли частини російської ракети падають на територію іншої країни. Він навів приклад Молдови, на територію якої 31 жовтня впали уламки ракети рф.

При цьому, як зазначає видання, Президент України, схоже, пом'якшив позицію щодо своєї наполегливості у тому, що причиною вибуху в Польщі цього тижня була лише російська ракета, та сказав, що команда проведе розслідування. Зеленський, як повідомляється, сказав, що "його військові чиновники сказали йому, що зображення вирви на місці вибуху припускають, що вона не могла бути спричинена виключно залишками української протиповітряної ракети".

Я не знаю на 100% - я думаю, що світ теж не знає на 100%, що сталося, - сказав Зеленський в інтерв'ю, яке цитує Bloomberg.

Він сказав, що був впевнений, що це була російська ракета: 

Я впевнений, що це була російська ракета, ми стріляли ППО, але окремо. Ми вдячні, що нас не звинувачують, тому що ми боремося із російськими ракетами на нашій території.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next