Орбана спіймали у шарфі з картою "Великої Угорщини": МЗС України викличе угорського посла

Орбана спіймали у шарфі з картою "Великої Угорщини": МЗС України викличе угорського посла

Прем’єр-міністра Угорщини Віктор Орбан прийшов на футбольний матч у шарфі із зображенням так званої «Великої Угорщини», до складу якої «включили» у тому числі частину України та Румунії.

Так, Орбан опублікував на своїй сторінці у Facebook відео зустрічі з футболістом Балажем Джуджаком, який провів прощальний матч за збірну Угорщини. Це був товариський поєдинок проти Греції. На кадрах Орбан з шарфом, на якому зображено карту «Великої Угорщини».

Окрім того, на шарф Прем’єр-міністра Угорщини звернув увагу німецький ліберальний політик, депутат Європарламенту Даніель Фройнд.

Прем'єр-міністр Угорщини - в шарфі з картою "Великої Угорщини". Як заспокійливо для сусідів Угорщини, - написав він у Twitter.

У Міністерстві закордонних справ Румунії вже відреагували на шарф Орбана, висловивши послу Угорщини у Бухаресті «рішуче несхвалення».

У МЗС Румунії заявили, що подібний жест перебуває в очевидному контрасті з атмосферою відкритості та поновлення двостороннього діалогу з нагоди нещодавніх консультацій, які румунський міністр закордонних справ провів у Будапешті, як зі своїм угорським колегою, так і з прем'єр-міністром Угорщини.

Будь-який ревізіоністський прояв, у якій би формі він не приймався, є неприйнятним усупереч нинішнім реаліям та спільно прийнятим Румунією та Угорщиною зобов'язанням будувати двосторонні відносини в рамках визначальних параметрів основного документа, що регулює двосторонні відносини, а саме Договору про взаєморозуміння, співпрацю та добросусідство між Румунією та Угорською Республікою, підписане в Тімішоарі 16 вересня 1996 року, і, відповідно, про Стратегічне партнерство, якому цього року виповнюється два десятиліття, - йдеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ України викличе угорського посла через прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який надів на футбольний матч шарф із зображенням карти "Великої Угорщини", до складу якої "включили" частини України та Румунії. Про це у Facebook повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Пропагування в Угорщині ідей ревізіонізму не сприяє розвитку українсько-угорських відносин. До МЗС України буде запрошений угорський посол, до відома якого буде доведено неприйнятність вчинку Віктора Орбана, – написав Ніколенко.

 

Україна очікує на офіційні вибачення угорської сторони та спростування зазіхань на територіальну цілісність України. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Очікуємо на офіційні вибачення угорської сторони та спростування зазіхань на територіальну цілісність України, - написав Ніколенко у Facebook.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію
Консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк, якого МЗС РФ через влаштовану проти нього провокацію оголосило небажаною персоною, 21 квітня залишив територію Росії.
Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії
Словаччина підтримує Україну на тлі дестабілізаційних дій Росії.
Loading...
Load next