США зосереджені на постачанні систем ППО Україні - Блінкен

США зосереджені на постачанні систем ППО Україні - Блінкен

Сполучені Штати "дуже зосереджені" на наданні Україні систем протиповітряної оборони, заявив у середу CNN Держсекретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ми дуже зосереджені на системах протиповітряної оборони, і не тільки ми, багато інших країн. І ми працюємо над тим, щоб українці отримали ці системи якомога швидше, але також якомога ефективніше, переконавшись, що вони навчені роботі з ними, щоб у них була можливість їх обслуговувати, і все це має зібратися разом. Ми маємо дуже продуманий процес, встановлений міністром оборони Ллойдом Остіном у Рамштайні у Німеччині, який регулярно проводить зустрічі, щоб переконатися, що українці отримують те, що їм потрібно, і коли їм це потрібно, - сказав Блінкен.

Хоча Блінкен не став уточнювати, чи Пентагон поставить Україні систему протиракетної оборони Patriot, зазначає видання, він сказав, що Сполучені Штати працюють над тим, щоб "у будь-який момент часу в (українців) були найефективніші системи для того, щоб впоратися з загрозою, з якою вони стикаються".

Ми зовсім недавно, наприклад, надали їм дуже ефективну систему під назвою NASAMS, яку вони використовують дуже ефективно. До цього, звичайно, у нас був HIMARS, який вони дуже ефективно використовували як на півдні, так і на сході України, - сказав Блінкен.

Нагадаємо, що Міноборони призначило нове керівництво «Мотор Січі».

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Держдеп США: разом з Блінкеном Україну відвідає заступник держсекретаря Вікторія Нуланд Держдеп США: разом з Блінкеном Україну відвідає заступник держсекретаря Вікторія Нуланд
Заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд приїде до Києва з візитом разом з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.
Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, ймовірно, зачепить тему поставки американської зброї під час свого візиту в Україну.
Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США
Однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде безпека, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Loading...
Load next