У Зеленського хочуть до кінця року виконати рекомендації на шляху до членства в ЄС

У Зеленського хочуть до кінця року виконати рекомендації на шляху до членства в ЄС

Україна має на меті виконати до кінця року рекомендації Єврокомісії, що є складовою шляху до набуття членства в ЄС, повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

За його словами, наша країна має на меті виконати до кінця поточного року рекомендації Єврокомісії, що є складовою шляху до набуття членства в ЄС, і прагне не втрачати час, - йдеться в повідомленні.

Сказав це глава ОП на зустрічі із делегацією комітету із закордонних справ та підкомітету з питань безпеки та оборони Європейського парламенту, яка прибула до України.

Повідомляється також, що Єрмак висловив сподівання на політичне лідерство Європарламенту в питанні підтримки надання Україні безпекових гарантій. 

Окрім того, Україна розраховує на підтримку запропонованої Президентом Володимиром Зеленським під час виступу на саміті «Групи двадцяти» формули миру з десяти пунктів.

Керівник Офісу Президента також висловив сподівання на підтримку з боку Європарламенту в процесі подальшого посилення санкцій проти рф.

Чудово, що в момент, коли війна має такі великі наслідки для України, вона готова пояснювати свою формулу миру й те, як вона її використовуватиме у реальності після війни. Ніхто не може сказати, що Україна не хоче миру, – зазначила за підсумками зустрічі голова підкомітету з питань безпеки та оборони Європарламенту Наталі Луазо.

Заступник голови комітету із закордонних справ Європарламенту Урмас Паетвисловив думку, що країни ЄС надзвичайно швидко зроблять наступні кроки щодо заявки України на членство у Євросоюзі.

Ми бачимо що відбувається в Україні, особливо в останні місяці. Для нас зрозуміло, що для європейської безпеки нам потрібна сильна Україна, – наголосив він.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
США, Велика Британія та Європа обговорюють план закінчення війни в Україні: деталі США, Велика Британія та Європа обговорюють план закінчення війни в Україні: деталі
Обговорення поки відбувається без участі України.
Без України Євросоюз і НАТО сьогодні не будуть сильними – Андрій Єрмак Без України Євросоюз і НАТО сьогодні не будуть сильними – Андрій Єрмак
Україна стане одним із засновників та лідерів нової системи безпеки, яка має бути створена після цієї війни.
Loading...
Load next