У Міненерго заявили, що росію треба позбавити статусу країни-члена МАГАТЕ

У Міненерго заявили, що росію треба позбавити статусу країни-члена МАГАТЕ

російська федерація має бути позбавлена статусу країни-члена Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Таке переконання висловив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Ми впевнені, що росію треба позбавляти членства у цій організації, - наголосив він.

За словами міністра, незважаючи на те, що СРСР був одним із засновників МАГАТЕ, а росія стала правонаступницею Радянського союзу, роль і місце в цій організації країни, яка вчиняє акти ядерного тероризму, мають бути переглянуті.

Російська війна в Україні змінила все, що існувало досі в системах безпеки, у тому числі і в ядерній галузі. Ми не можемо за нинішніх обставин керуватися старими моделями, маємо приймати нові і швидкі рішення, - переконаний Галущенко.

Міністр наголосив, що окупація росіянами найбільшої в Європі атомної електростанції – української ЗАЕС, а також розміщення на її території озброєних людей, важкої техніки та вибухівки – не просто цілковите порушення правил ядерної безпеки, і просто основ здорового глузду.

Навряд чи можна очікувати, що щось зміниться в ставленні росії. Але для нас дуже важливо, щоб на території наших ядерних об’єктів перебували представники МАГАТЕ. Я особисто запрошував пана Гроcсі і його місію в Україну на всі атомні об’єкти для того, щоб вони бачили, що відбувається, щоб бачили російські обстріли і їх наслідки, - зазначив Галущенко.

Міністр наголосив, що окупована ЗАЕС – це найбільша втрата української енергосистеми за час війни, адже на станції знаходяться 6 енергоблоків, які ще в лютому видавали в енергосистему України більше 6 000 МВт електроенергії.

Нагадаємо, що США таємно модифікували HIMARS, щоб Україна не могла уразити ними росію - The Wall Street Journal.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Польща розриває усі енергетичні відносини з росією Польща розриває усі енергетичні відносини з росією
Уряд Польщі достроково розірвав угоду на постачання російського газу.
Міністерка енергетики США відреагувала на обстріл ЗАЕС Міністерка енергетики США відреагувала на обстріл ЗАЕС
Дженніфер Ґренголм, яка очолює Міністерство енергетики США, прокоментувала обстріл Запорізької АЕС. У ніч проти 4 березня там спалахнула пожежа через атаку росіян.
Голова МАГАТЕ прибув на Южно-Українську АЕС (відео) Голова МАГАТЕ прибув на Южно-Українську АЕС (відео)
Присутність МАГАТЕ допоможе запобігти небезпеці ядерної аварії.
Loading...
Load next