Угорщина не має намірів заблокувати допомогу Україні від ЄС – Орбан

Угорщина не має намірів заблокувати допомогу Україні від ЄС – Орбан

Угорський лідер Віктор Орбан заявив, що його країна не прагне шантажувати ЄС і накладати вето на макрофінансову допомогу Україні після того, як Угорщина у вівторок, 6 грудня, фактично заблокувала відповідне рішення Союзу. Про це прем'єр Угорщини повідомляє у Twitter.

У сьогоднішніх новинах пролунало те, що Угорщина наклала вето на фінансову допомогу Україні. Це фейкові новини. Угорщина готова надати фінансову допомогу Україні на двосторонній основі. Ні – вето, ні – шантажу, - зазначив глава угорського уряду.

Згідно з його словами, Угорщина хоче переконати країни-члени ЄС, що спільний борг Євросоюзу не є прийнятним рішенням.

Якщо ми продовжимо йти шляхом до боргової спільноти, ми не зможемо повернути назад,- наголосив Орбан.

При цьому, він підкреслив, що угорці «уявляють інше майбутнє для Європи», яке буде побудоване «на сильних державах-членах замість величезних куп спільних боргів».

Нагадаємо, що суд у Москві заочно заарештував Верещук та заступника голови МЗС Джапарову.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Якщо Орбан погано бачить те, що сталося в Бучі, нехай звернеться до окуліста", - Качинський "Якщо Орбан погано бачить те, що сталося в Бучі, нехай звернеться до окуліста", - Качинський
Віцепрем'єр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Польща не співпрацюватиме з Угорщиною, допоки позиція Орбана щодо війни путіна проти України не зміниться.
Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан видав указ про заборону транзиту через країну зброї для України
Loading...
Load next