Мінкульт оскаржить рішення суду щодо будівлі "Квіти України"

Мінкульт оскаржить рішення суду щодо будівлі "Квіти України"

Міністерство культури та інформаційної політики України планує подати апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким скасовано наказ про внесення будівлі "Квіти України" до реєстру пам'яток культурної спадщини. Повідомляє Telegram-канал МКІП.

Сьогодні стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва скасував наказ Міністерства культури та інформаційної політики № 625 від 6 серпня 2021 року. Розгляд справи відбувався за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи. Відповідно до норм законодавства Міністерство культури та інформаційної політики чекає рішення суду, щоб подати апеляційну скаргу, – ідеться у повідомленні.

У МКІП зазначили, що "Квіти України" – унікальна пам'ятка культурної спадщини в стилі пізнього модернізму, що є витвором Левчука, Гончаренка, Лаврова, Одайника та інших, а також має вплив на розвиток культурного середовища Києва.

Станом на сьогодні "Квіти України" залишається пам’яткою культури та має охоронний статус. Ми наголошуємо, що припис МКІП було видано правомірно та з дотриманням норм Закону "Про охорону культурної спадщини" відповідно до повноважень МКІП. Відповідно до частини другої статті 30 Закону приписи органів охорони культурної спадщини є обов’язковими для виконання всіма юридичними та фізичними особами, – ідеться у повідомленні.

Це означає, що збереження "Квіти України" – пріоритетне завдання у контексті загального збереження культурної спадщини для майбутніх поколінь, пояснили в МКІП.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
"Провокуєте, як завжди, мозгів на більше не вистачає": Кузьміних штовхнув прокурора в суді (відео) "Провокуєте, як завжди, мозгів на більше не вистачає": Кузьміних штовхнув прокурора в суді (відео)
Нардеп Кузьміних влаштував невелику штовханину на виході з будівлі суду: йому намагалися вручити повістку.
Мовний закон України: КСУ розгляне подання проросійських депутатів Мовний закон України: КСУ розгляне подання проросійських депутатів
Конституційне подання щодо закону, надійшло до КСУ в червні 2019 року, від понад 50 депутатів парламенту з вимогою визнати закон неконституційним.
Після обрання запобіжного заходу: Порошенко у європейських ЗМІ розповідає про репресії в Україні Після обрання запобіжного заходу: Порошенко у європейських ЗМІ розповідає про репресії в Україні
Раніше Офіс генерального прокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу п’ятому президенту України.
Loading...
Load next