Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом

Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом
Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному у державній зраді куму Путіна Віктору Медведчуку. Відзначимо, засідання суду тривало з 12 до 17:30.

Зокрема ухвала щодо запобіжного заходу Медведчуку не підлягає оскарженню. Таким чином Медведчук буде перебувати під домашнім арештом до 10 липня 2021 року, повідомляє hromadske.

Сьогодні апеляційний суд розглядав скарги прокурорів та адвокатів Віктора Медведчука на рішення Печерського суду, яким депутата від ОПЗЖ та кума Путіна Віктора Медведчука відправили під цілодобовий домашній арешт - у апеляції відмовили.

Однак, своєю чергою суд не задовольнив апеляційні скарги як адвокатів, так і прокурорів, які просили взяти під варту Медведчука, наголошуючи, що він може втекти від слідства й чинити тиск на інших ймовірних невстановлених фігурантів справи. Також суд відмовився відпустити нардепа на поруки 26 його колег по фракції. 

Сам Віктор Медведчук вважає, що вся справа відносно нього і Тараса Козака ㅡ тиск на опозицію.

Я і мої адвокати вважаємо, що матеріали підозри є необґрунтованими, політичним, а також вважаємо, що це політичні репресії проти мене, як представника партія, яка виступає проти курсу чинної влади. Ми виступаємо за мирне врегулювання на Донбасі, ми маємо мирний план. І це не просто план, а узгоджений в результаті переговорів усіх зацікавлених сторін, - наголосив Медведчук після засідання.

Нагадаємо, що 13 травня, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення відправити під цілодобовий домашній арешт кума Путіна та депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука. 

Згодом в Офісі Генпрокурора повідомили, що оскаржуватимуть домашній арешт підозрюваному у держзраді Медведчуку, оскільки прокурори просили для нього значно жорсткіше покарання. Своєю чергою адвокати Медведчука згодом подали апеляцію на його домашній арешт, адже вважають рішення суду - незаконним.

Читайте також
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Справа Медведчука: адвокати оскаржують домашній арешт проросійського депутата Справа Медведчука: адвокати оскаржують домашній арешт проросійського депутата
Адвокати проросійського народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука подали апеляцію на його домашній арешт.
Loading...
Load next