ЄС застеріг Іран від поставок “дронів-камікадзе” росії та попередив про наслідки

ЄС застеріг Іран від поставок “дронів-камікадзе” росії та попередив про наслідки

Європейський Союз рішуче засудив Іран через сприяння російській агресії проти України, а також застеріг від поставок москві “дронів-камікадзе”. Про це йдеться у заяві на сайті Європейської комісії.

Європейський Союз рішуче засуджує та вважає неприйнятним будь-який вид військової підтримки Іраном, включаючи поставки безпілотних літальних апаратів (БПЛА – “дронів”), незаконній, неспровокованій та невиправданій агресивній війні росії проти України, яка грубо порушує міжнародне право та принципи Статуту ООН, – йдеться у заяві.

ЄС із серйозним занепокоєнням відзначає про те, що іранська зброя, включно з безпілотними літальними апаратами, виробляється з використанням компонентів міжнародного походження, зокрема з Європи, і розглядає відповідні заходи.

Європейський Союз рішуче застерігає Іран від будь-яких нових поставок зброї до росії, зокрема від будь-яких кроків щодо можливої передачі росії балістичних ракет малої дальності, які означатимуть серйозну ескалацію. Європейський Союз продовжуватиме реагувати на всі дії, що підтримують російську агресію проти України, і притягуватиме Іран до відповідальності, в тому числі шляхом додаткових обмежувальних заходів, – йдеться у висновках.

Нагадаємо, що до дев'ятого пакету санкцій ЄС внесено членів сім'ї друзів путіна, пропагандистів та медіа – EUObserver.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next