Рада ухвалила закон про нацменшини

Рада ухвалила закон про нацменшини

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №8224 "Про національні меншини (спільноти) України". Повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Рада прийняла №8224 щодо національні меншини (спільноти) України в цілому, - повідомив нардеп.

З його слів, "за" - 324 голоси.

Железняк наголосив, що "одна з головних вимог до кандидатства України у ЄС виконана".

Метою ухвалення проекту закону, згідно з пояснювальною запискою, як вказують у ВР, «є вдосконалення законодавчого регулювання реалізації прав та свобод осіб, які належать до національних меншин (спільнот), та правових засад державної політики у сфері захисту та забезпечення прав національних меншин (спільнот) України, зокрема, права на самоідентифікацію, використання мов національних меншин (спільнот), на освіту, на участь у політичному, економічному, суспільному та культурному житті тощо.

Крім того, вперше на законодавчому рівні закріплюються повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики в сфері захисту прав та свобод осіб, які належать до національних меншин (спільнот)».

У документі також зазначається, що «Україна є державою-учасницею Рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин та Європейської хартії регіональних мов або мов меншин. На шляху інтеграції до європейського співтовариства Україна зобов’язалася забезпечити європейські стандарти захисту прав національних спільнот, зокрема, шляхом створення належних механізмів для їх реалізації».

Законопроєкт було доопрацьовано на основі висновку Ради Європи та в тісній співпраці з її експертами. 

Нагадаємо, що у Бундестазі підтвердили поставку 24 нових самохідних гаубиць Україні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Що там в Раді? У п'ятницю Верховна Рада розгляне важливі питання Що там в Раді? У п'ятницю Верховна Рада розгляне важливі питання
На засіданні 3 грудня розглянуть питання ЧАЕС, розширення ДБР та нове свято.
Верховна Рада збереться на позачергове засідання Верховна Рада збереться на позачергове засідання
18 листопада о 16:00 Слуги скликають позачергову сесію.
Loading...
Load next