Рада звільнила Сенниченка з посади Голови Фонду державного майна України

Рада звільнила Сенниченка з посади Голови Фонду державного майна України
Таке рішення підтримали 318 народних депутатів.

Дмитро Сенниченко не прийшов на засідання парламенту. Тож він не звітував перед депутатами перед голосуванням за його звільнення. Повідомляє Суспільне.

Раніше, 27 січня, Верховна рада не змогла звільнити Сенниченка. Для затвердження постанови тоді не вистачило трьох голосів.

Про Сенниченка

Дмитро Сенниченко очолив Фонд держмайна у вересні 2019 року.

До цього з 1997 року він працював у Національному банку, потім був у Службі прем'єр-міністра на посаді міжнародного секретаря, керував офісом Німецького товариства міжнародного співробітництва, очолював Британську девелоперську компанію Parkridge Holdings в Україні.

У 2016-2018 — директор з управління нерухомим майном та інфраструктурою в "Укрпошті".

16 листопада 2021 року він написав заяву про відставку за власним бажанням. Низка ЗМІ повідомила, що це може бути пов'язане з приватизацією заводу "Більшовик", який продали на аукціоні за 1,4 млрд гривень. Аукціон відбувся 27 жовтня, а вже 13 січня суд наклав арешт на 100% статутного капіталу "Першого київського машинобудівного заводу" у справі про можливе зловживання під час приватизації. Кримінальне провадження розпочато з частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу — зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.

Водночас сам Сенниченко заявив, що це його особистим рішенням і з продажем заводу не пов'язане.

Нагадаємо, що Рада ратифікувала угоду з ЄС про спільний авіапростір. "За" проголосувало 311 народних депутатів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів
Верховна Рада відхилила зміни у законопроєкті який суттєво розширював сферу застосування поліцейськими електрошокерів. Цим самим народні депутати не підтримали законопроєкт №4375.
Loading...
Load next