У Білому домі підтвердили, що планують передати Україні Patriot

У Білому домі підтвердили, що планують передати Україні Patriot

Сполучені Штати підтвердили, що планують передати Україні ракетну батарею Patriot. Про це повідомив високопоставлений представник адміністрації президента США, заяву якого оприлюднив Білий дім.

Президент Байден оголосить новий значний пакет на майже 2 мільярдів доларів допомоги Україні у сфері безпеки. Він міститиме дуже важливу нову можливість: ракетну батарею Patriot, яка стане критично важливим активом для захисту українського народу від варварських нападів росії на критичну інфраструктуру України, - сказав представник адміністрації.

У Білому домі вказали, що "ми навчатимемо українських військових, як керувати батареєю Patriot у третій країні". "Це займе деякий час, але українські війська повернуться до своєї країни, щоб керувати цією батареєю, - додав представник адміністрації.

І ми продовжимо приділяти пріоритетну увагу іншим формам підтримки протиповітряної оборони, включаючи NASAMS, HAWK, Stingers та обладнання для боротьби з БПЛА, - додав американський посадовець.

З його слів, під час цього візиту також буде можливість разом із Конгресом відзначити роботу з ухвалення значного пакету додаткового фінансування для України на 2023 рік.

І ми очікуємо н.а двопартійний пакет фінансування України на суму понад 40 мільярдів доларів, - вказав представниц адміністрації.

Нагадаємо, що Зеленський планує передати прапор із Бахмута “тим, чиї рішення важливі для України”.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next