Україна хоче, щоб ООН надіслала миротворців на ЗАЕС навіть без згоди на це росії - Котін

Україна хоче, щоб ООН надіслала миротворців на ЗАЕС навіть без згоди на це росії - Котін

Україна хоче щоб ООН направила миротворців на Запорізьку АЕС навіть без угоди з росією про створення зони безпеки довкола станції. Про це заявив президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін. Пише Reuters.

Проблема в тому, що немає рішення на рівні МАГАТЕ. Процес не просувається. Ми б пропонували вивести цю проблему на наступний рівень, - сказав Котін Reuters.

За словами Котіна, відсутність угоди означає, що Рада Безпеки ООН, постійним членом якої є росія, повинна розмістити миротворців.

Україна закликала відправити миротворців ООН на Запорізьку АЕС з вересня 2022 року. Але ця заява стала першим випадком, коли український чиновник публічно запропонував розгорнути миротворців за відсутності угоди про створення зони безпеки на АЕС, яка тимчасово перебуває під російським контролем, пише агентство.

Котін зазначив, що миротворчі сили будуть способом покласти край окупації електростанції. Однак відсутність зони безпеки може ускладнити встановлення кордонів зони контролю миротворчої місії, потенційно наражаючи миротворців на небезпеку.

Директор "Енергоатому" додав, що на внутрішньому засіданні в середу офіційні особи України обговорять, як порушити питання миротворців на розгляд Ради Безпеки.

Нагадаємо, що Німеччина може віддати заморожені російські активи для відбудови України — Bloomberg.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next