Німеччина може віддати заморожені російські активи для відбудови України — Bloomberg

Німеччина може віддати заморожені російські активи для відбудови України — Bloomberg

Уряд Німеччини підтримує вимогу України про військові репарації від рф, але ще не зайняв офіційну позицію через розбіжності у керівній коаліції. Але вони готові зробити це якщо для цього буде юридична підстава і союзники діятимуть так само. Повідомляє Bloomberg.

Міністр закордонних справ Анналена Бербок вимагає від агресора компенсації за збитки, завдані Україні. Вона наполягає на арешті хоча б частини заморожених активів рф.

Міністр фінансів Крістіан Лінднер, стурбована тим, що конфіскація активів російського центрального банку може створити небезпечний прецедент і завести європейські країни та їхніх союзників у юридичну трясовину.

ЄС і партнери з “Великої сімки” заморозили близько 300 мільярдів євро (311 мільярдів доларів) у резервах російського центрального банку. ЄС також заблокував близько 19 мільярдів євро активів російських бізнесменів, які перебувають під санкціями, хоча ці оцінки не є повними. Активи знаходяться в підвішеному стані і наразі не можуть бути розподілені.

Нагадаємо, що омбудсмен зустрінеться з Москальковою, щоб обговорити звільнення полонених цивільних.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту
Німеччина неодноразово відмовляла у постачанні озброєння Києву.
У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона
Сьогодні, 16 квітня, Президент України Володимир Зеленський з дружиною прибув з робочим візитом до Французької Республіки.
Loading...
Load next