Європейський суд з прав людини ухвалив рішення у великій справі щодо Донбасу, оголосить 25 січня - уповноважена

Європейський суд з прав людини ухвалив рішення у великій справі щодо Донбасу, оголосить 25 січня - уповноважена

Європейський суд з прав людини ухвалив рішення стосовно прийнятності великої справи щодо Донбасу і оголосить про нього вже  25 січня. Про це повідомила Уповноважена у справах ЄСПЛ Маргарита Сокоренко у Facebook.

Відкриваємо (вже за традицією) новий рік в ЄСПЛ… рішенням по прийнятності міждержавної справи «Україна та Нідерланди проти росії». 25.01.2023 ЄСПЛ публічно оголосить рішення у так званій справі по Донбасу - першій справі щодо захоплення східної України у 2014 році, коли росія розпочала війну проти України з Криму і Донбасу, - повідомила Сокоренко.

Уповноважена нагадала, що справа «Україна та Нідерланди проти росії» за заявами №№ 8019/16, 43800/14, 28525/20 стосується адміністративної практики порушень росією прав людини на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей з 2014 року, у тому числі і збиття малайзійського Boeing рейсу МН17 у 2014 році над тимчасово окупованою територією Донецької області.

Мабуть, як посадова особа маю на цю подію реагувати стримано на кшталт - у разі позитивного рішення для України ЄСПЛ перейде до розгляду справи по суті. Але як юрист, що веде цю справу з 2014 року та знаю, скільки зусиль було покладено в цю справу, яку доказову базу Україна подала і які аргументи були у росії у відповідь – можу сказати – ЄСПЛ перейде до розгляду по суті, - зазначила посадовиця. - Як це зробив і в іншій міждержавній справі «Україна проти росії (щодо Криму)» в січні 2021 року. І це буде ще один міжнародно-правовий цвях в труну російських загарбників. А це тільки початок року.

Нагадаємо, що "російські окупанти вже готові тікати з Криму", – Подоляк.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Росія перекинула до 25 тисяч своїх військових у Крим та до східних кордонів України Росія перекинула до 25 тисяч своїх військових у Крим та до східних кордонів України
Від 15 до 25 тисяч військових зосередила Російська Федерація на окупованій території у Криму й поблизу східних українських кордонів.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next