Україна розраховує на санкції ЄС проти "росатома" у десятому пакеті - Шмигаль

Україна розраховує на санкції ЄС проти "росатома" у десятому пакеті - Шмигаль

Україна розраховує на обмеження проти ядерної галузі росії, зокрема "росатома", у десятому санкційному пакеті проти рф. Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом сьогодні в Києві.

Розраховуємо, що 10-й пакет міститиме обмеження проти ядерної галузі росії, зокрема «росатома». Агресор має бути покараний за атаки на енергетику України та злочини проти екології, - зазначив Шмигаль у понеділок, 9 січня, у Telegram.

З його слів, питання порушили у межах роботи над посиленням енергетичної стійкості України.

Активно ведемо роботу з європейськими партнерами над підтримкою за чотирма напрямками: демілітаризація Запорізької АЕС, постачання електрообладнання, можливості імпорту електроенергії з ЄС та санкції проти росії, - пояснив Шмигаль.

Також торкнулися питань післявоєнного відновлення України.

Відбудова має відбуватися на основі принципів зеленого курсу. Україна має значний потенціал у сфері альтернативної енергетики, що допоможе Європі швидше відмовитися від російських викопних ресурсів, - зауважив очільник уряду.

При цьому Шмигаль подякував Тіммермансу за ініціативу започаткування стратегічного партнерства між Україною та ЄС у сфері відновлюваних газів.

Очікуємо найближчим часом укласти відповідний меморандум, - зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, що віцеканцлер Німеччини не виключає поставку Україні танків Leopard.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next