Рада планує на найближчому засіданні позбавити мандатів Медведчука, Деркача, Козака та Кузьміна

Рада планує на найближчому засіданні позбавити мандатів Медведчука, Деркача, Козака та Кузьміна

Верховна Рада має намір на найближчому пленарному засіданні достроково позбавити мандатів народних депутатів Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Тараса Козака та Рената Кузьміна. Про це в етері національного телемарафону повідомив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Я думаю, що як тільки буде найближче пленарне засідання, ми одразу його розглянемо. Ці питання не потребують додаткового включення в порядок денний, чи якоїсь там додаткової процедури. Стандартно, регламентний комітет розгляне це подання, яке голова Верховної Ради вже спрямував у цей комітет, – сказав Корнієнко.

Він зазначив, що в парламенті є декілька груп, які напрацьовують законопроєкти про обмеження роботи деяких політичних сил у Верховній Раді. Але тут є ознаки порушення Конституції України. Тому питання ретельно опрацьовується.

Нагадаємо, що Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна позбавили громадянства України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Я відстоюватиму своє право": Разумков обіцяє йти в суд, якщо "слуги народу" заберуть у нього мандат "Я відстоюватиму своє право": Разумков обіцяє йти в суд, якщо "слуги народу" заберуть у нього мандат
Разумков вчергове заявив, що, згідно із законом, його не мають права позбавити мандата, проте допустив такий сценарій.
"Втратив підстави бути депутатом": після скандальної ДТП нардепа Юрченка закликають скласти мандат (відео) "Втратив підстави бути депутатом": після скандальної ДТП нардепа Юрченка закликають скласти мандат (відео)
Керівництво "Слуги народу" вважає, що їхній колишній колега по фракції має піти добровільно з парламенту.
Вірастюк таки переможець та депутат: Велика Палата ВСУ задовольнила апеляційні скарги Вірастюк таки переможець та депутат: Велика Палата ВСУ задовольнила апеляційні скарги
Велика палата ВСУ відмовила Шевченку та скасувала рішення Верховного суду щодо скасування протоколу ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом. Згідно з ухваленим рішенням протокол ЦВК про результати виборів - є законний, а Вірастюк - є народним депутатом.
Loading...
Load next