"Ніщо не є настільки важливим": прем'єр Швеції назвав Україну пріоритетом головування в ЄС

"Ніщо не є настільки важливим": прем'єр Швеції назвав Україну пріоритетом головування в ЄС

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон під час виступу в Європейському парламенті представив пріоритети головування його країни в Раді ЄС. Він наголосив, що пріоритетом головування буде Україна, оскільки її перемога у війні з росією є "екзистенційною для усього світу".

Наша очевидна відправна точка, перший пріоритет для кожного – це Україна. Ніщо не є настільки важливим. Але це не просто управління кризою – це боротьба за демократію та боротьба за порядність. Українська перемога екзистенційна для Європи і, чесно кажучи, для всього світу, - заявив він.

Крістерссон наголосив, що після початку війни західні демократії "залишилися єдиними", а "трансатлантична єдність України сьогодні сильніша, ніж будь-коли". Він додав, що "історія була зроблена", коли Президент України Володимир Зеленський відмовився залишити Київ і залишився в Україні зі своїм урядом.

Роблячи це, він втілив спротив країни. На полі бою, але також у битві за серця та розуми, Україна дала надію всім нам, хто вірить, що влада народу завжди перемагає владу сильного. Поки опір України триває, ми повинні зробити все можливе, щоб переконатися, що переможе Україна та її майбутнє в ЄС. Бо якщо надія на майбутнє демократії в Україні, то надія України в нас, - сказав він.

За словами міністра, що завдання Швеції у Раді ЄС - забезпечити постійну економічну, політичну, гуманітарну та військову підтримку України з боку Євросоюзу. Зокрема, вони стежитимуть за прогресом реформ в Україні на її шляху до членства в ЄС, розпочнуть роботу над рішеннями для відновлення та реконструкції країни разом з міжнародними партнерами.

Відбудова України після війни нагадає нам план Маршалла після Другої світової війни. І в цих зусиллях заморожені російські активи мають бути не лише частиною проблеми, а й частиною вирішення. Я передбачаю дуже ретельний аналіз того, якою мірою демократичний світ може об’єднатися у повторному використанні цих грошей, щоб відновити частину руйнувань, - повідомив Крістерссон.

Нагадаємо, що Арестович написав заяву про відставку.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією 600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією
Британська оперативна група SAS і Paras збирається мобілізувати в Україну військових, оскільки МІ-6 попереджає прем'єр-міністра, що президент Путін може бути загрозою для України та Заходу.
5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву 5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву
Тим часом, в Україну прибула третя партія військової допомоги США.
Третій літак військової допомоги від США вже в Україні Третій літак військової допомоги від США вже в Україні
До аеропорту «Бориспіль» прибув літак з третьою партією військової допомоги від США в рамках безпекового пакету.
Loading...
Load next