кремль лякається називати війну війною, настрої серед суспільства рф погіршуються - Данілов

кремль лякається називати війну війною, настрої серед суспільства рф погіршуються - Данілов

У кремлі бояться називати війну війною та публічно оголошувати мобілізацію, оскільки настрої серед суспільства країни-агресора щодо так званої "СВО" погіршуються. Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов в коментарі одному з українських телеканалів.

В них тактика стара - це провокації. Те, що вони на сьогодні не замінюють так зване "СВО" на війну, тобто не називають речі своїми іменами, означає те, що в них вкрай складна ситуація... Вони просто лякаються називати війну війною та публічно оголошувати мобілізацію. Вони вже мають інформацію тому, що вони проводять власні соціологічні дослідження на території. Сьогодні вже такого запалу, піднесення, яке в них було раніше, зникає, і з кожним днем стає все гірше, і гірше, і гірше, - повідомив Данілов.

За його словами, наприкінці березня 2022-го РНБО робило прогнози щодо зміни настроїв у російському суспільстві, які передбачали початок "певних процесів" у листопаді минулого року, втім вони розпочинаються зараз "і зупинятися не будуть". Він додав, що згідно з соціологічними дослідженнями, які кремль проводить всередині країни, також різко погіршилося відношення до російського диктатора володимира путіна.

У росії є розподіл на дві частини: москва і санкт-петербург та інша росія. Я можу сказати, що у двох цих містах відношення до путіна набагато гірше, ніж на решті території росії. У них починаються ці процеси, нам треба витримати цю хвилю. Зараз буде дуже потужна хвиля з рф, і далі все буде гаразд, - зауважив Данілов.

Секретар РНБО додав, що оголошення мобілізації серед населення рф може лише погіршити ситуацію в країні-агресорі - "обурення буде зростати, набирати обертів". 

Зупинити його  буде неможливо. Це потім така лавина накриє рф, що будуть вільні від російської окупації Ічкерія та інші країни, які є на Кавказі на сьогодні та не мають жодного відношення до росії, - підсумував він.

Нагадаємо, що Швейцарія зняла ембарго на реекспорт обладнання для розмінування в Україну і підтримала 9-й пакет санкцій проти рф.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next