Путін погрожував Джонсону ракетним ударом напередодні вторгнення в Україну

Путін погрожував Джонсону ракетним ударом напередодні вторгнення в Україну

Напередодні вторгнення росії в Україну президент рф володимир путін під час телефонної розмови погрожував ракетним ударом прем'єр-міністру Великобританії Борису Джонсону. Повідомило видання "BBC", яке цитує слова Джонсона, сказані у документальному фільмі "Путін проти Заходу", який вийде на телеканалі "BBC 2" ввечері 30 січня.

У якийсь момент він ніби пригрозив мені і сказав: "Борисе, я не хочу завдавати тобі болю, але з ракетою це займе всього хвилину", або щось у цьому дусі, - розповів Джонсон.

Видання повідомляє, що телефонна розмова відбулася в лютому 2022 року, а коментар путіна прозвучав після попередження Джонсона про те, що війна в Україні матиме катастрофічні наслідки.

Я думаю, що, судячи з його дуже спокійного тону, з тієї відстороненості, яка в нього була, він просто підігравав моїм спробам схилити його до перемовин, – розповів експрем'єр Британії.

Під час розмови Джонсон також намагався донести до путіна, що Україна "найближчим часом" не вступить до НАТО, та попереджав його, що будь-яке вторгнення означатиме "більше, а не менше НАТО" біля кордонів рф.

Нагадаємо, що Британія може поставити Україні винищувачі – The Telegraph.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Джонсон і Путін поговорили про війну на Україні Джонсон і Путін поговорили про війну на Україні
Джонсон дав зрозуміти Путіну, що нинішні відносини Великої Британії з Росією "не ті, що потрібні".
Loading...
Load next