Україна може вступити до ЄС протягом 5-6 років - голова комітету бундестагу

Україна може вступити до ЄС протягом 5-6 років - голова комітету бундестагу

Голова комітету бундестагу у справах Європи Антон Хофрайтер висловився за вступ України до ЄС у найближчі 5-6 років. Пише Tagesschau.

Повідомляється, що Антон Хофрайтер висловився за вступ України до ЄС у найближчі п'ять-шість років. За його словами, приєднатися раніше було б «досить нереально». Але він «також дотримувався думки, що не повинно бути десяти років».

Хофрайтер сказав, що важко уявити собі прийняття до ЄС країни, яка все ще перебуває у стані війни. Але вже можна вести переговори. За його словами, це залежить від того, що Україна робить для виконання умов вступу.

При цьому Хофрайтер вказав на проблеми з корупцією, питання верховенства закону і свободи ЗМІ.

Європейський парламент ухвалив резолюцію, у якій детально виклав свої очікування від майбутнього саміту політичних лідерів ЄС і України в Києві 3 лютого, а також про початок підготовки переговорів про вступ України. Президент Володимир Зеленський отримав звіт Європейської комісії щодо заповненої Україною другої частини опитувальника для просування до членства в Європейському Союзі.

Нагадаємо, що Європарламент закликав ЄС готувати початок переговорів про вступ України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
“Ми не клуб для обраних”: президент Польщі Дуда підтримав вступ України до ЄС “Ми не клуб для обраних”: президент Польщі Дуда підтримав вступ України до ЄС
Дуда підкреслив що сьогодні "залізна завіса" зроблена не з заліза, а з митних бар'єрів, візових обмежень і відсутності перспектив членства.
ЄС сказав "так" євроінтеграції України, – президент Литви ЄС сказав "так" євроінтеграції України, – президент Литви
Зазначається, що екстрений саміт ЄС ухвалив компромісне рішення.
Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО
Україна розраховує на підтвердження в заяві саміту НАТО, який відбудеться 14 червня, щодо обіцянки стосовно майбутнього членства України в Північноатлантичному Альянсі, що прокладе нашій країні шлях до отримання ПДЧ в НАТО.
Loading...
Load next