Санкційний крок України проти атомної галузі рф: деталі

Санкційний крок України проти атомної галузі рф: деталі

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців наприкінці 350-го дня повномасштабного вторгнення. Повідомляє Telegram Офісу Президента.

У своєму традиційному вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський повідомив про "санкційний крок" України проти атомної галузі рф.

Сьогодні є ще один санкційний крок нашої держави проти держави-терориста. Уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти атомної галузі Росії. І це не останнє рішення щодо цієї їхньої галузі, — повідомив Президент України.

Володимир Зеленський додав, що сенс таких кроків тому, "щоб підтримати зусилля наших дипломатів по розширенню глобальних санкцій на цю частину російської машини агресії".

росія – це єдина держава у світі, яка дозволяє своїм військовим обстрілювати атомні станції та використовувати АЕС як прикриття для обстрілів. Російські ракети неодноразово йшли за траєкторіями над ядерними об’єктами України, — додав Президент України.

Також Володимир Зеленський заявив про те, що "держава-терорист використовує атомну галузь як один з елементів зовнішньої експансії для тиску на інші держави, для створення відповідних загроз суверенітету інших держав. Усе це достатні причини, щоб і атомна галузь росії була під глобальними санкціями. І ми працюємо над цим із нашими партнерами".

Окремо Володимир Зеленський подякував тим, "хто залучений до ліквідації наслідків енергетичної аварії в Одеській області". Він повідомив, що "відновлювальні роботи тривають цілодобово. Станом на цей час без електропостачання – сотні тисяч людей в Одеському регіоні".

Президент України також зазначив про те, що "окупанти зочуть зробити у лютому щось символічне".

Вже є багато повідомлень про те, що окупанти хочуть зробити в лютому щось символічне. Спробувати відігратися за їхні торішні поразки. Ми бачимо цей збільшений тиск на різних напрямках фронту, а також тиск в інформаційному полі, – сказав Зеленський.

В кінці звернення Президент України додав:

Дуже тяжко на Донеччині – запеклі бої. Але хоч би як було тяжко та хоч би яким був тиск, ми маємо вистояти. Маємо використовувати й використовуємо кожен день і кожен тиждень, щоб посилювати наш захист на фронті, щоб зміцнювати наші міжнародні позиції, щоб збільшувати тиск на росію й давати нашим людям нові можливості пройти цей важкий час.

Нагадаємо, що Медведєв взявся погрожувати "ядеркою" у разі "нападу" на Крим: реакція ОП.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Санкції матимуть потужний вплив на економіку рф, коли з них не буде винятків, – Зеленський (відео) Санкції матимуть потужний вплив на економіку рф, коли з них не буде винятків, – Зеленський (відео)
Зеленський підкреслив, що санкції впроваджують проти росії не лише через вторгнення в Україну, але й через те, що вона порушує й нехтує фундаментальними принципами міжнародного права.
Loading...
Load next