Велика Британія планує готувати українських пілотів винищувачів та морських піхотинців

Велика Британія планує готувати українських пілотів винищувачів та морських піхотинців

Велика Британія планує розширити місію з навчання бійців ЗСУ, зокрема впровадити навчання для пілотів винищувачів та морських піхотинців. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Ріші Сунак.

Я пишаюся тим, що сьогодні ми розширимо підготовку від солдатів до морських піхотинців та пілотів винищувачів, гарантуючи, що Україна матиме армію, здатну захищати її інтереси в майбутньому. Це також підкреслює наше зобов’язання не просто надавати військову техніку на короткий термін, але й довгострокове зобов’язання стояти пліч-о-пліч з Україною протягом наступних років, - заявив прем'єр Британії. 

Як вказано, "навчання забезпечить пілотам можливість керувати складними винищувачами стандартів НАТО в майбутньому".

У межах цих довгострокових інвестицій Велика Британія співпрацюватиме з Україною та міжнародними союзниками для координації колективної підтримки для задоволення оборонних потреб України, - ідеться в заяві.

Окрім цього, прем'єр Британії пропонує навчати українських морських піхотинців.

Зеленський та його команда, як вказано, зустрінуться з керівниками оборони та безпеки, включно з начальником штабу оборони та начальником штабу авіації, щоб обговорити деталі програми навчання.

Зазначається, що прем'єр Британії також має намір виступити з пропозицією надати Україні "можливості більшої дальності".

Це порушить здатність росії постійно націлюватися на цивільну та критично важливу національну інфраструктуру України та допоможе зменшити тиск на передовій в Україні, - зазначають на сайті уряду.

Нагадаємо, що "рф програє, а перемога змінить весь світ" - Зеленський під час виступу у парламенті Британії (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next