Дуда планує переконувати Байдена збільшити кількість військ і техніки в Польщі

Дуда планує переконувати Байдена збільшити кількість військ і техніки в Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда має намір підняти тему збільшення американської військової присутності під час візиту президента США до Варшави в переговорах тет-а-тет і на зустрічах між двома делегаціями. Повідомляє агентство PAP.

У нас вже є бази сьогодні, і у нас вже є обладнання, але я думаю, що його має бути більше. Я також буду переконувати президента Джо Байдена зробити це, - сказав Дуда.

Він відповів ствердно на питання, чи збирається він також переконувати у цьому лідерів Франції та Німеччини на Мюнхенській конференції з безпеки.

Президент Польщі висловив переконання, що промова Джо Байдена у Варшаві "безумовно, матиме глобальний вимір" і буде важливою "для розбудови нашої системи безпеки".

Анджей Дуда підкреслив, що візит американського лідера має "потужне політичне значення".

Перш за все, я дивлюся на конкретні, політичні і неполітичні аспекти цього візиту і саміту Бухарестської дев'ятки в Польщі. Це зміцнення нашої безпеки. Це ще одна промова президента Джо Байдена на тему безпеки після тієї, яку він вже виголосив у дворі Королівського замку рік тому. Тепер буде ще одна промова, очевидно, спрямована на весь світ, - сказав президент.

Він додав, що під час цього візиту очікує "багато конкретики".

Я не хочу і не можу говорити про них занадто багато, але я очікую багато конкретики. Можливо, це буде така конкретика, про яку ми не зможемо говорити публічно. Такий візит завжди переходить у конкретику, - зазначив він.

На запитання, чи ймовірна під час візиту зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, президент Польщі відповів, що такі питання не анонсувалися.

Це питання, пов'язані з безпекою президента Джо Байдена, це питання, пов'язані з безпекою президента Володимира Зеленського, це питання, пов'язані з нашою безпекою як господарів усіх зустрічей, які відбуватимуться в цей час і навколо цієї символічної дати - першої річниці російського вторгнення в Україну, - сказав Анджей Дуда.

Нагадаємо, що парламент Словаччини визнав рф спонсором тероризму, а російський режим терористичним.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
США нададуть Україні досконаліші ракетні комплекси та боєприпаси: дальність ураження — 300 км США нададуть Україні досконаліші ракетні комплекси та боєприпаси: дальність ураження — 300 км
Україна зобов’язалася не атакувати цілі на території рф за допомогою артилерійської системи американського виробництва.
Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео) Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео)
Міністерство оборони України повідомило про отримання військової допомоги від уряду Сполучених Штатів для українських збройних сил. Військова допомога включає боєприпаси, протитанкове і високоточне озброєння.
Loading...
Load next