В Естонії показали навчання українських військових на гаубицях FH-70 (відео)

В Естонії показали навчання українських військових на гаубицях FH-70 (відео)

В Естонії на Центральному полігоні в середу відбулися навчальні стрільби, що стали завершальним етапом у навчанні українських артилеристів на гаубицях гаубиць FH-70. Сюжет про навчання вийшов на естонському телебаченні.

Щоб навчитися стріляти з гаубиць FH-70, українським артилеристам знадобилося всього два тижні.

У них багатий досвід роботи з радянськими буксируваними системами озброєнь. Так що можна сказати, що двох тижнів цілком вистачає, - сказав підполковник, командир артилерійського батальйону Аллан Райдма.

У середу на Центральному полігоні іспит складали дев'ять українських артилерійських розрахунків. Загалом по навчальній цілі було випущено 150 снарядів.

Це вже п'ята група українських артилеристів, що проходить навчання в Естонії.

Крім більшої дальності і точності, FH-70 відрізняється від радянських зразків і більш потужним 155-м калібром. Це універсальний стандарт НАТО, а отже, і проблем з боєкомплектом в українських артилеристів буде менше. Найближчими днями українські артилеристи вирушать разом з освоєними в Естонії знаряддями назад на батьківщину.

Нагадаємо, що "Сербські найманці пвк "вагнера" будуть заарештовані після повернення додому", - Вучич.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com
Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
"Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил "Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков ознайомився з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі Операції об’єднаних сил в рамках поїздки до району проведення ООС.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next