У Львові зустрілися Зеленський та президент Латвійської Республіки Егілс Левіт (відео)

У Львові зустрілися Зеленський та президент Латвійської Республіки Егілс Левіт  (відео)

Підтримка Латвією повноправної євроінтеграції України та створення міжнародного трибуналу над росією – у Львові напередодні саміту «United for justice» зустрілися президент України Володимир Зеленський та президент Латвійської Республіки Егілс Левітс. Спільно обговорили питання співпраці, підтримки України, посилення санкційного тиску на росію та міжнародного трибуналу для керівництва рф.

Сьогодні ми обговорили як разом з нашими союзниками і партнерами ми можемо ще посилити наших воїнів та наблизити час звільнення усієї української землі від російських окупантів. Ми передали пакет першочергових потреб для нашої оборони. На другій частині нашої зустрічі з паном президентом ми обговоримо відновлення України, участь Латвії, зокрема Чернігівська обл та розмінування, щоб дати нашим людям гарантії безпечного життя, - сказав Володимир Зеленський, Президент України.

Окрім того президенти підписали спільну декларацію, яка засвідчує підтримку Латвією повноправної європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Необхідно створити законодавчі та юридичні підстави для використання заморожених активів росії з подальшим їх використанням на відбудову України у вигляді репарацій.

західна підтримка відіграватиме важливу роль, то чого б не використовувати ці заморожені російські активи, адже йдеться про понад 300 млрд доларів, які заморожені, - додав Егілс Левітс, Президент Латвійської Республіки.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Я хочу всім сміливо заявити, що це брехня", - Соколова відповіла на звинувачення щодо скандалу з “вагнерівцями” "Я хочу всім сміливо заявити, що це брехня", - Соколова відповіла на звинувачення щодо скандалу з “вагнерівцями”
Журналістка опублікувала раніше небачені документи, які, за її словами, викривають причетність верхівки української влади до зриву операції "вагнерівців".
Зеленський презентував логотип львівських авторів до 30-річчя Незалежності України Зеленський презентував логотип львівських авторів до 30-річчя Незалежності України
На сьогоднішній пресконференції Володимира Зеленського, яка розпочалась о 12 годині за підсумками двох років роботи на посаді президента держави презентували офіційний символ 30-річчя Незалежності України - синю квітку, що розцвітає.
Латвія юридично зобов'язалася підтримати вступ України в ЄС Латвія юридично зобов'язалася підтримати вступ України в ЄС
Президенти Володимир Зеленський та Егілс Левітс підписали декларацію щодо європейської перспективи України.
Loading...
Load next