Сі Цзіньпін планує поговорити із Зеленським поряд з планами на зустріч з путіним - WSJ

Сі Цзіньпін планує поговорити із Зеленським поряд з планами на зустріч з путіним - WSJ

Китайський лідер Сі Цзіньпін планує вперше з початку війни в Україні поговорити з Президентом України Володимиром Зеленським, ймовірно, після того, як наступного тижня відвідає москву, щоб зустрітися з президентом росії володимиром путіним, з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням. Повідомляє Wall Street Journal.

За словами деяких людей, переговори з путіним та Зеленським, "останні з яких, як очікується, відбудуться віртуально", "відображають прагнення Пекіна відігравати активнішу роль у посередництві у припиненні війни в Україні".

Як вказано, Сі розглядає можливість відвідування інших європейських країн у межах своєї поїздки до росії, хоча, за словами людей, його повний маршрут ще не підтверджено.

Пряма розмова із Зеленським, якщо вона відбудеться, стане важливим кроком у спробах Пекіна зіграти роль миротворця в Україні, які й досі зустрічали в Європі скептично. Це також зміцнить репутацію Пекіна як глобального впливового посередника після того, як минулого тижня він сприяв несподіваному дипломатичному прориву між Саудівською Аравією та Іраном, - зауважує видання.

Нагадаємо, що "Якщо вони поза політикою, то як зрозуміти маніфест "Навальний"?" - Подоляк про церемонію "Оскар-2023".

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Кравчук перебуває в реанімації: рідні заборонили лікарям коментувати стан першого президента Кравчук перебуває в реанімації: рідні заборонили лікарям коментувати стан першого президента
Леонід Кравчук майже місяць перебуває в реанімації після операції на серці. Наразі лікарі не коментують стан українського політика, однак відомо, що він різко погіршився.
Президентка Словаччини візьме участь у першому саміті "Кримської платформи" Президентка Словаччини візьме участь у першому саміті "Кримської платформи"
Президентка Словаччини візьме участь у першому саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня в Києві.
Прокуратура Нью-Йорка розслідує ймовірне втручання України у президентські вибори в США Прокуратура Нью-Йорка розслідує ймовірне втручання України у президентські вибори в США
Американські прокурори розслідуються можливе втручання колишніх або ж нинішніх українських чиновників у президентські вибори, які відбулись у Сполучених Штатах у 2020 році.
Loading...
Load next