Президент Болгарії Румен Радев вважає Крим російською територією та заявляє про неефективність антиросійських санкцій ЄС

Президент Болгарії Румен Радев вважає Крим російською територією та заявляє про неефективність антиросійських санкцій ЄС
Відповідну заяву він проголосив на дебатах з опонентом Анастасом Герджиковим.

Президент Болгарії Румен Радев вважає Крим російською територією та заявляє про неефективність антиросійських санкцій ЄС. Повідомляє "Європейська правда".

Надзвичайно важливо мати прагматизм у зовнішній політиці. Санкції проти Росії виглядають неефективними. Нам потрібна прагматична політика щодо Москви. Не в останню чергу ми не повинні забувати, що Росія є дуже важливим фактором у боротьбі з глобальним тероризмом, – заявив Радев. 

А от опонент Румена, Герджиков, під час дебатів назвав Крим українською територією не залежно від того, який прапор над ним майоріє. Він сказав, що санкції проти Росії не можна скасовувати, доки не буде вирішено справу Криму та питання прав людини в Росії.

Міністерство закордонних справ України вже відреагувало на цю ситуацію і негайно запросило посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева. Повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Українська сторона наголосила про некоректність та неприпустимість висловлювань президента Болгарії Румена Радева стосовно Криму під час вчорашніх передвиборчих теледебатів.

Слова чинного болгарського президента не сприяють розвитку добросусідських відносин України та Болгарії та різко дисонують з офіційною позицією Софії на підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах, - повідомляє МЗС.

Посол Костадін Коджабашев запевнив у незмінній позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України, у тому числі Криму як невід’ємної частини території нашої держави, та зусиль з деокупації півострова, зокрема шляхом участі Болгарії в роботі Кримської платформи.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

 

Читайте також
"Драми немає", - президент Болгарії про Крим "Драми немає", - президент Болгарії про Крим
Президент Болгарії пояснив свої слова про "російський" Крим.
Румен Радєв знову стане президентом Болгарії Румен Радєв знову стане президентом Болгарії
Такі результатів екзит-полів другого туру президентських виборів Болгарії.
У Конгресі США запропонували не визнавати Путіна президентом після 2024 року У Конгресі США запропонували не визнавати Путіна президентом після 2024 року
Конгресмени Стів Коен і Джо Вілсон внесли відповідну резолюцію в Палату представників Конгресу США.
Loading...
Load next