Залишається лише військовий шлях звільнення: Джемілєв про деокупацію Криму

Залишається лише військовий шлях звільнення: Джемілєв про деокупацію Криму

На цей час залишається тільки військовий шлях деокупації Криму. Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю Крим.Реалії.

Джемілєв нагадав, що до 24 лютого 2022 року йшлося тільки про мирні, політико-дипломатичні методи для досягнення деокупації Криму, і основний наголос робили на необхідності посилення західних санкцій проти росії. При цьому навіть після початку широкомасштабного вторгнення росії Україна зробила останню спробу вирішити питання про Крим мирним шляхом.

Українська сторона на переговорах з російською делегацією в Стамбулі в березні 2022 року запропонувала росії відвести свої війська до кордонів 24 лютого 2022 року, а питання про Крим і Донбас зробити предметом подальших переговорів, причому, зобов'язуючись не застосовувати силу для їх звільнення протягом декількох років. Але російська сторона відкинула і цю пропозицію, заявивши, що Крим – це «територія росії», і не може бути предметом переговорів, – розповів Джемілєв.

За його словами, після «тих злочинів, які почала чинити російська вояччина на окупованих територіях, Україна цілком обгрунтовано і логічно ухвалила рішення, що не може бути ніяких перемовин із воєнними злочинцями і терористами».

Тому, на жаль, залишається тільки військовий шлях звільнення. Немає сумніву в тому, що у звільненні Криму, в міру своїх можливостей, братимуть участь багато людей, які зберегли вірність своїй країні, своїй батьківщині, і не обов'язково тільки кримські татари, які, звісно ж, більш вмотивовані та більше за всіх постраждали від окупації, – заявив Джемілєв.

Нагадаємо, що "Якщо вони поза політикою, то як зрозуміти маніфест "Навальний"?", - Подоляк про церемонію "Оскар-2023".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото) У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото)
Німецькі ЗМІ опублікували кадри польового табору російських військ в окупованому Криму.
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Росія після навчань залишила в Чорному морі два десантні кораблі Росія після навчань залишила в Чорному морі два десантні кораблі
Два великі десантні кораблі Північного флоту "Олександр Отраківський" і "Кондопога" залишаються в Чорному морі після навчань біля анексованого Криму.
Loading...
Load next